PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘FESTA’ del Cirque du Soleil reuneix més de 70.000 visitants

Aquestes xifres han suposat més del 90% d’ocupació, quatre punts per sobre del 2022

Per Sònia Lecha

Una de les escenes de l’espectacle FESTA del Cirque du Soleil.
Una de les escenes de l’espectacle FESTA del Cirque du Soleil. | @AndorraWorld

Ahir es va donar per finalitzada la novena edició del Cirque du Soleil. L’espectacle ‘FESTA’ ha reunit més de 70.000 espectadors al llarg de les 22 representacions d’enguany. «Unes xifres que suposen més del 90% d’ocupació, quatre punts per sobre del percentatge total de l’any passat.». Així ho va anunciar el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, en el balanç que van fer ahir als mitjans al recinte del Prada Casadet. 

El passat 21 d’abril en la presentació de la nova edició, el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va comentar que esperaven rebre entre 70.000 i 75.000 persones. Mesos després podem confirmar que aquesta previsió s’ha complert. Unes xifres que estan molt per sota de les aconseguides l’any 2022, que van ser unes 83.000 entrades i van suposar un 86% d’ocupació. 
Torres va comentar que enguany «era tot un repte saber si erem capaços de poder, en aquest cas, omplir les 3.500 localitats que tenia l’emplaçament i la veritat és que força satisfet de la resposta del públic». 

Al setembre o l’octubre serà quan es decidirà la continuïtat de l’espectacle al país

Respecte a les vies per les quals s’ha comprat les entrades, Torres va comentar que «dos terços de les entrades s’han venut a través de www.visitandorra.com, un terç aproximadament de totes les entrades s’ha venut a través dels operadors turístics (hotelers, agències de viatges, teleoperadors…)». La major part de les persones que venen a veure l’espectacle s’allotgen en un hotel i tal com va comentar el director de Producte i Nous Projectes, «més del 80% dels visitants són vinguts de fora del país». 

Un tret característic que Torres va destacar bastant va ser que per primera vegada el català s’ha sentit en repetides ocasions davant de l’escenari, no deixa de ser la llengua vehicular al país i junt amb les muntanyes o diferents trets característics del Principat que han format part de l’escenografia de ‘FESTA’. 

Una pregunta que va ser inevitable de fer a Torres va ser la continuïtat de l’espectacle, perquè cal recordar que enguany s’acaba el conveni entre Andorra Turisme i el Cirque du Soleil. Respecte a aquest tema Torres va explicar que «el futur es veurà, encara ens falta l’anàlisi de totes les dades. Estem just ara començant-lo, per tant, fins al mes de setembre o octubre no disposarem de les dades per a poder fer una valoració exacta del que ha sigut una mica la valoració global d’aquest espectacle». Per tant, haurem d’esperar uns mesos per a veure si hi haurà més edicions del Cirque du Soleil o quines alternatives oferirà Andorra. Perquè és cert que el Cirque du Soleil té un efecte directe en el mes de juliol respecte al nombre de visitants que venen al país, doncs, «entenem que el circ no deixa de ser un atractiu de turistes cap a Andorra i és un element a tenir en compte», va concretar Torres. El director de Nous Projectes va assegurar que l’opció de buscar està sobre la taula, però caldrà esperar a les anàlisis fetes i del pressupost del qual es disposa per veure si s’acabarà aquí l’etapa del circ o no. 

El Cirque du Soleil va aterrar al Principat l’any 2013 de la mà d’Andorra Turisme, amb l’espectacle Scalada. Des de llavors, més de 800.000 persones han gaudit de les diferents propostes dels canadencs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT