PUBLICITAT

Esclades-Engordany

Maltrana no fa un bon balanç de Fukuoka

Els canvis impulsats en el calendari han impedit que Lomero i Tudó hagin pogut oferir la seva millor versió

Per El Periòdic

El director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana.
El director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana. | FAN

El poc temps d'adaptació que han tingut els nedadors andorrans al Japó, i els canvis impulsats en el calendari per tal d'aconseguir, a llarg termini, un millor rendiment, han impedit que Tomàs Lomero i Nàdia Tudó poguessin oferir la seva millor versió en els Mundials de Fukuoka que s'estan disputant.

En aquest sentit, el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, ha expressat que "quant al balanç del campionat, no estic, gens content, perquè efectivament no hem assolit repetir les millors marques o millorar-les". El tècnic ha afegit que "les marques són importants per nosaltres perquè és l'evidència que anem més de pressa. Malgrat els atenuants, lògicament no marxem satisfets del campionat sense haver-les assolit".

No obstant això, Maltrana ha afegit que "l'any vinent hauríem d'estar més adaptats i serà més senzill mantenir el rendiment en la data més rellevant per a assolir alguna mínima, o una gran marca per accedir a la gran competició en cada categoria. També beneficiarà les posades a punt i el màxim rendiment els últims dos mesos". El director tècnic ha recordat que "la temporada vinent, amb la gran competició, es tanca el cicle Olímpic i el 2025 tancarem el cicle dels Jocs dels Petits Estats d'Andorra".

Finalment, ha optat per no treure conclusions i "fer anàlisi. Toca descansar sobre tot el cap i fer la planificació per la temporada vinent, que aspirem que els indicadors de rendiment individual i global finals mostrin que serà millor que aquesta que estem per finalitzar", segons informa l'ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT