PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Sant Julià de Lòria dona el tret de sortida a la Festa Major

Seran uns dies plens d’activitats adaptades a tots els veïns de la parròquia

Per El Periòdic

Participants en la inauguració de la festa major de Sant Julià de Lòria, i Cerni Cairat, líder de la minoria laurediana.
Participants en la inauguració de la festa major de Sant Julià de Lòria, i Cerni Cairat, líder de la minoria laurediana. | S.F.V.

Sant Julià de Lòria ha donat el tret de sortida a la Festa Major de la parròquia amb una programació d’activitats i concerts adreçats i adaptats a tots els públics. «A títol anecdòtic, malgrat que la festa s’adapta a tots els públics, no tenim a ningú content perquè aquella persona que volia que es tanqués a les 00.00 hores no estarà satisfeta perquè ho fem a les 04.00 de la matinada i aquells que volien que ho tanquéssim a les 06.00, tampoc ho estaran», ha expressat el cònsol major, Josep Majoral exposant que, en tot cas, «hem buscat poder donar sortida i activitat a tothom, petits i grans, i penso que és una festa que ho aconsegueix». En aquest sentit, Majoral ha recordat que una de les novetats d’enguany és l’ampliació de l’horari durant tres dels cinc dies de celebració fins a les 04.00 hores: «No vol dir que a les quatre es tanquin les llums i la música i tothom cap a casa, el que s’ha demanat és anar tancant, que la gent es pugui acabar les begudes o de petar la xerrada», ha indicat, ressaltant que s’ha sol·licitat a la policia que «sigui comprensible». En relació amb les previsions d’afluència de públic, Majoral ha posat en relleu les dues actuacions musicals de renom, Blaumut i Lildami, on considera que «s’hi mourà més jovent».

El cònsol també ha fet el punt sobre la instal·lació del Punt Lila a càrrec de la Creu Roja Andorrana, un equipament «rellevant» per donar suport «en cas de necessitat». Tot i això, ha desitjat que no s’hagi de lamentar cap incidència durant la celebració, exposant que espera que «no hagin de treballar gens ni mica. Aquest és el meu objectiu i el meu desig, però, en tot cas, que hi siguin és important».

Per la seva banda, Ingrid Bardina, vicepresidenta de la Colla Laurediana, ha posat de manifest la funció de l’entitat, que aspira a constituir-se com a comissió de festes començant pel tret de sortida amb el tradicional vis-a-vis entre les autoritats i les entitats: «Es tracten qüestions cabdals pel jovent de la parròquia i es valoren les accions del mandat comunal, així com les previsions dels actuals cònsols en vista a les eleccions comunals», ha indicat Bardina. A més, també ha mencionat que «volem aprofitar que és el final de la candidatura per acabar certes coses que volem saber com a joves i com a ciutadans de la parròquia».

Tanmateix, la Colla Laurediana ha organitzat diverses activitats per aquests dies de Festa Major com el ‘Ràdio Pong’ d’avui o la gimcana de demà, segons informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT