PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Henderson representa a Andorra a la FIDE World Cup 2023

A la primera ronda s’enfrontarà contra el Gran Mestre de l’Índia Baskaran Adhiban

Per El Periòdic

El Gran Mestre Lance Henderson.
El Gran Mestre Lance Henderson. | Federació d’Escacs Valls d’Andorra

El Gran Mestre Lance Henderson (2519 FIDE) representarà a Andorra a la FIDE World Cup 2023 que se celebra a Bakú (Azerbaidjan) des d’avui fins al 25 d’agost. La competició, amb 206 participants en la categoria masculina i amb 103 a la femenina, reuneix els millors jugadors del món com Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura o Fabiano Caruana.

Cal destacar que la FIDE World Cup decideix a tres dels jugadors que formaran part del Torneig de Candidats del 2024 i es juga amb un sistema d’eliminatòries. Així doncs, cada participant jugarà dues partides amb el mateix rival i en cas d’empat es decidirà el guanyador a partides ràpides i llampec.

A la primera ronda, Henderson s’enfrontarà al Gran Mestre de l’Índia Baskaran Adhiban. Primer ho farà amb peces negres i posteriorment disputarà una altra partida contra el mateix rival amb peces blanques. Qui guanyi passarà a la següent ronda del torneig. Cal recordar que el representant andorrà està classificat a la FIDE World Cup 2023 per ser el campió de la quarta edició dels Petits Estats d’Europa individuals, que es van celebrar a Liechtenstein.

Marató d’escacs / Diumenge de la setmana vinent tindrà lloc el XXXXVII Marató d’Escacs d’Andorra a les 10.00 hores a la Plaça Príncep Benlloch. Cal destacar que la inscripció és gratuïta, però està limitada a 20 jugadors. Pel que fa al format del torneig, aquest constarà de partides ràpides per sistema lliga.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT