PUBLICITAT

Tot els detalls són importants

  • Els candidats iniciaran cada bloc temàtic amb una intervenció de dos minuts, després podran replicar
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una càmera enregistra un dels debats parroquials, el 2009. Foto: TONY LARA

El debat no és només la data. Hi ha molts altres aspectes molt més importants que s'han de consensuar. I no sempre és fàcil. Els temes o blocs a abordar, el temps de cada intervenció, l'ordre, i fins i tot un temps de descans amb una zona habilitada per a aquells candidats que encara mantenen l'hàbit de fumar. I és pot ser encara més sofisticat, com controlar la temperatura per evitar suors impertinents o el grau de la il·luminació.

La proposta que ha presentat RTVA parteix d'un inici de cada bloc amb intervencions de dos minuts per candidat. Després tots tindran dret a rèplica i a intervenir lliurament fins que s'esgoti el temps del bloc temàtic. La durada del debat serà de 90 minuts amb tres pauses publicitàries, que no estan incloses en el còmput global. Per sorteig, i aquest és un detall important, s'establirà l'ordre de la primera i l'última intervenció, que també tindran una durada de dos minuts.

Al final de cada bloc s'equilibraran els temps de cada candidat, i aquells que parlin menys temps gaudiran de compensacions per ajustar els cronòmetres en la intervenció final. Dos tècnics de realització controlaran el temps de cada candidat per tenir un control exhaustiu.

El debat nacional serà repetit el dia 21 de març, a les 12.30 hores del matí, i també podrà ser visualitzat al web d'RTVA. Aquesta tarda mitjançant un sorteig es decidirà també l'ordre de celebració dels set debats parroquials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT