PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Commemoració dels 30 anys de l'entrada a l'ONU

L'Executiu ha publicat un videoresum de les intervencions dels diferents cap de Govern

Per El Periòdic

L'excap de Govern, Òscar Ribas, durant el seu discurs a la seu de les Nacions Unides.
L'excap de Govern, Òscar Ribas, durant el seu discurs a la seu de les Nacions Unides.

Andorra celebra avui el 30è aniversari de l'entrada del Principat a l'Organització de les Nacions Unides (ONU), un moment en el qual el país es va convertir en el 184è estat membre. Per a celebrar l'efemèride, el Govern va publicar un videoresum de les intervencions dels diferents caps de Govern a l'ONU, començant per la d'Òscar Ribas el 28 de juliol del 1993, la qual va servir per posar Andorra al mapa internacional, i seguida de les de Marc Forné (2000), Albert Pintat (2006), Jaume Bartumeu (2010), Toni Martí (2014) i Xavier Espot (2022). 

L'Executiu va manifestar a través de les xarxes socials que "30 anys després del compromís del Principat amb els valors de pau, seguretat, protecció dels drets humans i desenvolupament sostenible, continua més vigent que mai". De la mateixa manera, el cap de Govern, Xavier Espot, va posar en relleu que "formar part de les Nacions Unides ha estat, sense cap mena de dubte, la clau de volta de la projecció internacional i del reconeixement d'Andorra a l'exterior". 

Finalment, l'Arxiu Nacional d'Andorra també s'ha volgut sumar als actes de celebració publicant el vídeo on la presidència de l'ONU fa referència a l'ingrés del país a l'organització. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT