Glòria escaldenca

L’Inter Escaldes fa història imposant-se a un poderós Hibernian escocès amb gols de Gallego i Assoubre

Per Joan Jiménez

Adrià Gallego, celebrant el seu gol contra l’Hibernian al partit d’ahir.
Adrià Gallego, celebrant el seu gol contra l’Hibernian al partit d’ahir. | @martinscphotosport

Victòria història de l’Inter Escaldes en la segona ronda prèvia de la UEFA Conference League. El conjunt interista va aconseguir imposar-se ahir, a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella a un poderós conjunt escocès, l’Hibernian d’Edimburg. Després d’un emocionant partit on els homes d’Otger Canals van deixar esforç, qualitat i perseverança sobre la gespa, van aconseguir un triomf històric ja no només emblemàtic per a la història del club blau-i-negre, sinó també pel futbol andorrà. Amb un gol del lateral dret Adrià Gallego a la primera part i un pèl de picardia de l’extrem dret de Costa de Marfil, Jean Luc Assoubre, van fer possible la proesa de l’Inter, que ni un gol dels escocesos al minut 91 va poder desfer.

L’Inter Escaldes va sortir al terreny de joc sent conscient de la seva inferioritat, però sense tenir por a res ni a ningú. Durant els primers minuts, els escocesos aconseguien mantenir als interistes dins del seu mig camp, però ja observant que tenien enfront un rival que no deixaria de lluitar cap pilota amb totes les capacitats que tinguessin al seu abast. Un vegada l’Inter va poder trepitjar la gespa del camp de l’Hibernian, els escaldencs es van sentir inspirats i van anar a per totes a veure porta. En aquests instants, després de lluitar en una jugada plena de caramboles, Adrià Gallego es trobava una pilota botant a l’àrea petita, xutant a boca de canó i afusellant al porter escocès, David Marshall. L’Estadi Comunal explotava d’emoció en veure com l’Inter aconseguia avançar-se a un molt superior Hibernian. Després de festejar el gol de Gallego, l’Inter no va decréixer i va continuar amb la mentalitat guanyadora amb la qual havia començat el partit. Destacava un gran joc al mig del camp que aconseguia tallar les possibles ofensives de l’Hibernian, desesperant en gran mesura als escocesos. Era així com l’Inter arribava a la mitja part veient com el que semblava un somni impossible podia esdevenir realitat, després d’un inusual temps de descompte bastant llarg.

Durant la segona part, l’Inter va sortir convençut de què si jugava de forma correcta podia sortir amb un molt bon resultat d’aquest partit d’anada. Un gran joc defensiu i la destacada actuació al mig camp feia que a cada minut que passava, l’Inter estigues més a prop d’aconseguir la gesta. Un Hibernian que ja s’estava començant a impacientar per veure que el rellotge li queia a sobre, va cometre un error que va saber aprofitar un atent Assoubre. El porter Marshall realitzava un mal refús que aprofitava l’extrem marfileny per a fer més creïble que mai el somni del triomf interista contra un totpoderós equip escocès. Pujava al marcador un 2-0, i l’Hibernian va anar a la desesperada a cercar un gol que canviés aquella imatge. Però un gran Adrià Muñoz aconseguia, fins al moment, mantenir la seva porteria neta esdevenint un mur inexpugnable. Tot i així, res podia ser perfecte i, en un xut de falta, Newell maquillava el resultat aprofitant uns sorprenents sis minuts de descompte. Finalment, l’àrbitre xiulava el final del partit i es feia realitat el somni interista de continuar fent història a la Conference.