PUBLICITAT

Ordino

Mortés i Espot eviten perdre la votació sobre el geriàtric d’Ordino

La majoria del comú canvia la data de la votació per a la primera setmana d’agost

Per Joan Jiménez

El cònsol major d’Ordino, Josep Ángel Mortés, ahir durant el Consell de Comú.
El cònsol major d’Ordino, Josep Ángel Mortés, ahir durant el Consell de Comú. | ANA/M.R.

El projecte de construcció de la residència geriàtrica a Ordino que s’anava a votar ahir com a punt del dia del Consell de Comú, va ser ajornat per la pròxima assemblea de la setmana que ve amb motiu d’una reunió que hauria mantingut l’Executiu de Xavier Espot amb la majoria encapçalada pel cònsol major, Josep Àngel Mortes, principal impulsor de la iniciativa. Casualment, aquest canvi de data coincideix amb el període de vacances del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, qui lidera l’oposició del projecte per diferents motius com, per exemple, la ubicació. El conseller de X’Ordino va al·legar els dubtes que ofereix aquest canvi tan precipitat de la votació sobre un tema que està aixecant diferents sensibilitats i debats al Comú d’Ordino. D’altra banda, la consellera de Movem Ordino, Barbara Pàmies, va testificar que aquest ajornament denota en el projecte una manca de previsió i atenció als detalls que aixecaria seriosos dubtes sobre aquest.

El conseller Dolsa va qualificar el Consell de Comú d’ahir com «un escàndol i vergonyós» fent balanç d’una sessió que havia de decidir un dels temes més importants de l’actualitat política ordinenca, segons el conseller de X’Ordino. Dolsa es va mostrar ofès de què cinc minuts abans que es donés l’inici de la sessió, el cònsol Mortés li va comunicar que s’havia produït una reunió entre l’Executiu d’Espot i la majoria del Comú d’Ordino amb motiu d’ajornar el punt del dia que pertocava al tema cabdal de la residència. 

El conseller, després de conèixer aquest gir dels esdeveniments, es preguntava indignat «què hi pinta aquí el senyor cap de Govern amb el geriàtric d’Ordino?». El de X’Ordino no entén les incidències del Govern central, ja que ni el territori en el qual es vol construir la residència és propietat de l’Executiu nacional «ni pinta res Govern aquí», esmentava Dolsa ahir en roda de premsa. Donades aquestes circumstàncies, el conseller creu que «la majoria se’n anava en orris i avui a la votació que haguéssim provocat en aquesta sala, el cònsol hauria perdut la qüestió del geriàtric», fet que hauria desencadenat una reunió d’emergència a la capital per a tractar d’arreglar aquest possible fracàs per a Mortés i per tal de «calmar les aigües», segons va dir Dolsa. El conseller afegia que l’única manera que van poder trobar tant la majoria del Comú d’Ordino de Mortés com l’Executiu d’Espot és «treure de l’ordre del dia això avui, i a més a més, amb nocturnitat i traïdoria, no permetent que jo hi sigui el pròxim dia 4 d’agost en aquesta sala» i debatre i votar en la qüestió d’aquesta problemàtica. Dolsa va dictaminar que sabien perfectament que coincidiria amb el període vacacional del conseller de X’Ordino, «malgrat que el cònsol ho negui, perquè ells (la majoria) ja van intentar posar una reunió de comissió» el dia 2 d’agost, coincidint també amb les vacances del conseller i aprofitar aquest període per a fer diverses gestions amb l’absència de Dolsa. El conseller va afegir que aquest projecte, que ha patit múltiples canvis d’ubicació, olora «molt estrany», a més que «no entenc la insistència, el 90% de les persones amb qui parlo no l’entenen. Què hi ha que no es veu? Que algú ens ho expliqui, no? L’únic que ho pot explicar és ell», -referint-se al cònsol Mortés-.

D’altra banda, la consellera de Movem Ordino, Barbara Pàmies, va voler centrar-se en la preocupant  maniobra d’última hora del cònsol Mortés de posposar una votació tan important. Pàmies va declarar que, des de Movem Ordino, «no ens satisfà el motiu pel qual (la majoria) va haver d’anar a veure a última hora, la tarda abans, al Govern per aquest tema. Pensàvem que ja estava pensat, plantejat i decidit en l’àmbit del comú del què s’anava a fer. Per tant, aquest últim moviment d’última hora no l’acabem d’entendre». Pàmies va mostrar les seves preocupacions sobre la falta de detall que mostra aquest projecte, amb qüestions com les conseqüències que tindrien els treballadors i els residents si l’empresa gestora del centre decidís marxar abans d’acomplir el període. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT