PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Definides les actuacions del pla de manteniment a Sant Julià

La intenció és prevenir problemes en cas d’episodis de fortes pluges

Per El Periòdic

Imatge de la reunió d’ahir.
Imatge de la reunió d’ahir. | Comú de Sant Julià de Lòria

Ahir va tenir lloc, a Sant Julià de Lòria, la segona reunió tècnica convocada després de la situació viscuda a la parròquia arran de les fortes precipitacions del passat 29 de juny. La trobada, que va comptar amb la presència del cònsol major, Josep Majoral; la cònsol menor, Mireia Codina; els consellers Rossend Duró i Cerni Cairat, i diversos integrants del departament d’Urbanisme i dels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública, es va saldar amb una radiografia parcial de la situació i amb un primer pla de treball establert. 

Així doncs, el departament va establir diferents punts d’actuació, com per exemple millorar les canalitzacions i evacuacions a la zona de la Costa de Nagol, a la carretera de la Rabassa i a la carretera d’Aixirivall. A més, s’incidirà en la recollida d’aigües a la zona del Molí, Rocacorba i Verge de Canòlich, on se substituirà les reixes actuals per altres amb més capacitat de pas d’aigua. També es faran dics i es millorarà la canalització als dos torrents de la zona del Trillà.

Segons van esclarir els membres dels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública, «s’han de netejar una cinquantena de reixes, arquetes i embornals, a més de la substitució d’una desena de reixes per aconseguir un major calat d’aigua», sumant-se així doncs a les actuacions ja determinades pel Govern.

D’aquesta manera, la finalitat per part del Comú és poder tenir una radiografia total de la situació de la parròquia d’aquí a 10 dies, aproximadament, amb l’objectiu de poder establir les prioritats necessàries en cadascuna de les actuacions a dur a terme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT