PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El punt lila, una mesura efectiva a la Festa Major

Balanç positiu per a aquest dispositiu i els primers auxilis a Escaldes-Engordany

Per El Periòdic

Voluntàries del punt lila de la Festa Major d’Escaldes-Engordany.
Voluntàries del punt lila de la Festa Major d’Escaldes-Engordany. | Creu Roja Andorrana

La primera actuació del dispositiu de punt lila engegat aquest estiu per a les Festes Majors va finalitzar ahir a la nit a Escaldes-Engordany. Una vegada fet el balanç d’efectivitat d’aquesta iniciativa, s’ha pogut confirmar la necessitat d’un espai d’aquestes característiques en esdeveniments, havent-hi un total de tres intervencions corresponents a la nit de dilluns a dimarts. Va ser llavors quan tres noies van alertar sobre una possible intoxicació per substància i se’ls va aplicar el protocol establert per Govern. També es va dur a terme una assistència psicològica de suport emocional, però aquesta no va requerir l’activiació del protocol.

Tot i això, i segons han informat des de Creu Roja Andorrana, es lamenta haver hagut d’activar aquest protocol de punt lila, «però, malauradament, això avala la necessitat de ser-hi presents». Cal destacar que tot es tracta d’un treball en cadena, i és que la tasca de la infermera, la tècnica social i els voluntaris i les voluntàries és informar i actuar sobre el terreny amb immediatesa. Una vegada iniciat ja aquest protocol, és llavors quan l’acció passa en mans dels organismes corresponents, com poden ser el Cos de Policia o els serveis sanitaris, entre d’altres.

Pel que fa al punt de primers auxilis, el qual va estar format per quatre voluntaris, es van censar una dotzena d’intervencions, efectuant-se set d’elles per un consum excessiu d’alcohol que va necessitar l’atenció dels socorristes. Les altres cinc van ser per diverses contusions. És important destacar que el punt de primers auxilis va ser implementat ja fa anys i «en diversos esdeveniments esportius i lúdics encara és vigent», afegint que, associat amb un punt lila, «dona més seguretat a totes les persones assistents».

El dispositiu de punt lila serà actiu també aquest cap de setmana a la Festa Major de Sant Julià de Lòria, així com a l’agost a Andorra la Vella i Encamp, a expenses encara de contemplar ampliar-ho a altres festivitats del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT