PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moody’s manté una bona valoració de les institucions andorranes

Destaca les oportunitats de negoci que pot comportar l’Acord d’associació

Per El Periòdic

Moody’s manté el ràting d’Andorra en Baa2.
Moody’s manté el ràting d’Andorra en Baa2. | EFE

L’agència d’avaluació Moody’s va publicar ahir a la tarda el ràting d’Andorra i l’ha situat a Baa2/A-1 amb perspectiva estable. L’informe ha valorat positivament la solidesa de les institucions andorranes posant en relleu la major intregració del Principat en el marc internacional. De fet, va considerar que l’Acord d’associació amb la Unió Europea podrà crear noves oportunitats de negoci. 

Pel que fa a les previsions, l’agència ha considerat que l’economia andorrana continuarà creixent, de forma més moderada, el 2023 i el 2024 i que la inflació es desaccelerarà durant el 2024 i el 2025 i s’estabilitzarà a partir del 2026.

L’avaluador va subratllar que deprés de la contracció de l’economia durant la primera fase de la pandèmia, aquesta es va recuperar amb força els dos últims anys, registrant un creixement en termes de PIB real superiors al 8%, arribant a superar els nivells prepandèmia. Moody’s també va posar en relleu positivament que el Principat té una taxa d’atur molt baixa i una taxa d’ocupació elevada. A més, va destacar que el Pla de Transformació Digital del Govern 2020-2025, que té com a objectiu digitalitzar l’Administració Pública i simplificar el procés d’obertura d’empreses, podria atreure mà d’obra a Andorra. 

Així mateix, Moody’s també ha valorat positivament la solidesa del marc fiscal. En aquest sentit, l’agència ha destacat els set anys de  superàvit fiscal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT