PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La quota especial d’estiu s’amplia en 500 permisos temporals

Les autoritzacions són per a les activitats d’estiu del sector hoteler i restauració

Per El Periòdic

Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. | Arxiu ANA

El Consell de Ministres va aprovar, a proposta de la titular de Justícia i Interior, Ester Molné, el Reglament d’ampliació de la quota especial de les autoritzacions d’immigració temporals per a les activitats de la temporada d’estiu del 2023 en el sector hoteler i de restauració. L’augment és de 500 permisos, dels quals 450 es corresponen a permisos d’immigració temporals i 50 a permisos de treball temporal fronterer. 

L’aprovació d’ahir consolida aquesta tipologia de permisos temporals després del seu bon funcionament de l’any passat, quan es va posar en marxa per primera vegada amb l’objectiu de garantir la correcta activitat de les empreses del país durant l’estiu. A més, alhora, es respon al consens assolit per la patronal, els sindicats i el Govern durant el primer Consell Econòmic i Social de la legislatura, celebrat fa dues setmanes i en què es va coincidir en la importància d’anticipar les necessitats de treballadors per establir la quantitat de permisos de residència i treball temporal que cal atorgar segons les necessitats del mercat laboral. 

En aquest sentit, es destaca que a hores d’ara s’estan exhaurint progressivament les 600 autoritzacions estivals, vinculades al reglament de quota especial del juny d’enguany.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT