PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

250.000 euros per a invertir en projectes internacionals

Aquests organismes compleixen amb els criteris i les prioritats establerts de la cooperació andorrana

Per El Periòdic

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal.
El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal. | SFGA/JAViladot

El Consell de Ministres va validar ahir, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, diverses contribucions voluntàries en favor d’organismes i institucions internacionals per una quantitat total de 249.800 euros. Mitjancant aquestes contribucions, el Govern aporta una contribució als fons i programes d’organismes dels quals Andorra n’és part i que compleixen amb els criteris i les prioritats establerts en el pla rector de la cooperació andorrana. 

D’aquesta manera, es va aprovar col·laborar amb el Fons i Programes de les Nacions Unides a Nova York, per un import de 165.000 euros, que es distribueix en diversos projectes concrets com ara al fons per al Medi Ambient, la igualtat de gènere i l’empoderament de la dona o per donar resposta a emergències , entre d’altres. 

També es va validar una aportació de 50.000 euros per al Fons i Programes de les Nacions Unides-Ginebra. Concretament, es col·labora amb el programa de les Nacions Unides sobre el VIH/SIDA, el fons per donar suport a les Víctimes de la Tortura i per lluitar i erradicar les formes modernes d’esclavatge. 

Ajudes als projectes presentats/ Fomentar la cooperació i el multilateralisme a través del suport a les diferents organitzacions i projectes andorrans és també un dels objectius del Ministeri d’Afers Exteriors. És per aquest motiu que el Govern va donar llum verda ahir a l’atorgament de les subvencions a les entitats cíviques andorranes i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament per un import total de 139.537,48 euros. Enguany s’han presentat un total de quatre projectes i tots han estat avaluats de forma positiva. 

El suport s’ha atorgat als projectes presentats per Associació de Cooperació pel Desenvolupament Local —per un import de 31.103,10 euros—, Càritas Andorra — amb un total de 23.434,38 euros—, Fundació IBO-Àfrica— subvencionada amb 40.000 euros— i Cooperand per Llatinoamèrica— que rebrà un import de 45.000 euros. 

El primer projecte, de l’Associació de Cooperació pel Desenvolupament Local subvencionat, té com a objectiu constituir els fonaments interns i externs de l’Association des Jeunes pour l’Avénir Éducatif des Enfants (AJAEE), formant els membres i voluntaris per tal que puguin fer el seguiment dels projectes que ja existeixen, i així esdevenir professionals; i de l’altra engegar un negoci de granja de pollastres per l’autonomia socioeconòmica de l’AJAEE. 

El projecte de Càritas Andorra vol millorar l’accés a l’aigua pel poble i lloc de salut de Nariokotome, Contat de Turkana (nord de Kenya). El projecte consisteix en proveir d’aigua potable de forma contínua als habitants del poble i està dirigit a la població seminòmada de la zona. 

La Fundació IBO-Àfrica ha proposat un projecte per a empoderar les dones i els joves de l’illa d’Ibo (Moçambic) mitjançant formacions educatives i activitats culturals. Les formacions estan orientades a millorar l’autoocupació i les oportunitats d’accés al mercat de treball. 

Finalment, Cooperand amb Llatinoamèrica proposa a dur a terme a Santa Cruz (Bolívia) un projecte per a promoure el desenvolupament d’un pla d’actuació a llarg termini que dinamitzi la prevenció de l’exclusió social que pateix la població menor en situació extrema de pobresa, a través de mesures de formació i contenció en dues àrees diferenciades: L’acció directa sobre la població que ja forma part d’aquest grup i l’acció de prevenció a zones d’alt risc d’exclusió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT