PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tres dones podrien haver estat drogades a la Festa Major

Creu Roja va fer tres intervencions després que anessin al Punt Lila

Per El Periòdic

Públic a l’aparcament dels Veedors durant el concert ‘Los40Classic on the road’.
Públic a l’aparcament dels Veedors durant el concert ‘Los40Classic on the road’. | Comú d’Escaldes-Engordany

Segons va avançar ahir RTVA i va poder confirmar EL PERIÒDIC, la Creu Roja Andorrana va fer tres intervencions després de tres manifestacions al Punt Lila de l’aparcament dels Veedors, amb la sospita que algú els hauria abocat productes químics a la beguda durant la Festa Major d’Escaldes-Engordany. La Policia té constància d’un dels casos.

Tot hauria passat la matinada de dilluns a dimarts quan dues dones es van presentar al Punt Lila organitzat per la Creu Roja per informar d’aquesta possible agressió.

Acte seguit es van realitzar una prova a l’hospital i estan a l’espera dels resultats.
Segons detallava RTVA, la Policia va requisar els vasos per si s’hagués d’acabar fent una investigació més profunda. De moment no hi ha registres de cap punxada.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu de Govern, Guillem Casal, va destacar que la tasca de prevenció que s’ha fet des del Govern i en concret, des de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana ha funcionat d’alguna manera, perquè s’han pogut adreçar a aquestes persones que tenen la sensació o percepció que han patit algun tipus de vulneració i s’han pogut adreçar a aquest punt lila. En primer lloc, Casal va destacar el bon funcionament d’aquest nou sistema i, també «l’actitud deplorable si realment s’ha dut a terme aquest fet».

El portaveu va apuntar que actualment hi ha una inspecció policial que s’està duent a terme, hi ha hagut unes analítiques corresponents que s’han fet i, per tant, «estem a l’espera d’aquestes analítiques. També lamentar el fet i intentar que no es reprodueixi, si ho hem de fer incrementant altres mecanismes, ho farem perquè som sensibles de la mateixa manera que ho hem estat posant a disposició els diferents punts liles al conjunt de les festes majors del país», va detallar.

Altres mecanismes

Casal va explicar que si veuen que hi ha alguna cosa que els pot ajudar a prevenir i detectar aquestes situacions o a minimitzar-les «evidentment serem proactius».
Tot i això, Casal va voler posar en relleu el bon funcionament del protocol del Punt Lila, que s’ha gestionat des de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana. «Ha funcionat, ja que les persones que han patit una vulneració s’han pogut adreçar a un punt informatiu», va assenyalar el ministre portaveu.

Casal va finalitzar remarcant que actualment estan a l’espera de les analítiques per a veure i hi ha hagut una afectació real, i a partir d’aquí tocarà determinar de quina substància es tracta, i mirar quins són els següents passos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT