PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ball de Santa Anna torna a ser un èxit a Escaldes-Engordany

Grans personalitats de la parròquia i del país, com la cònsol Gili o el cap de Govern, hi van asistir

Per El Periòdic

Escena d’ahir del ball de Santa Anna a Escaldes-Engordany.
Escena d’ahir del ball de Santa Anna a Escaldes-Engordany. | ANA/L.G.

Segons informa l’agència ANA; Escaldes-Engordany va acollir aquest dimecres el tradicional ball de Santa Anna a la plaça que porta el seu nom, la qual va omplir de gom a gom de ciutadans, autoritats i, com no podia ser d’una altra manera, dansa, gràcies a l’actuació de l’Esbart Santa Anna. L’esdeveniment, que suposa una de les cloendes de la festa major de la parròquia, va comptar amb la presència dels cònsols, Rosa Gili i Joaquim Dolsa, diversos consellers comunals i autoritats de l’àmbit nacional, com el cap de Govern, Xavier Espot, el síndic general, Carles Ensenyat, i el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, entre altres. «Ha estat una festa major maca, molt participativa, hem tingut molta gent sempre en totes les activitats organitzades, adreçades a tots els públics», va manifestar la cònsol, ressaltant que, tot i que encara queda la nit d’aquest dimecres, «el balanç és bo i s’han viscut moments bonics a la parròquia». 

Qüestionada sobre els desperfectes ocasionats al bany de les instal·lacions del Prat del Roure, Gili va indicar que des del comú s’ha apostat per difondre-ho a través de les xarxes socials amb l’objectiu de generar consciència entre la població i evitar actes d’aquesta mena en un futur. «Hem optat per la conscienciació perquè la gent no malmeti el mobiliari públic i les instal·lacions, amb l’objectiu de tenir una festa en pau i que sigui bonica en tots els sentits», va exposar, remarcant que, igualment, s’està valorant la suma de les despeses que comportaran els treballs d’adequació per, si es dona el cas, poder engegar els mecanismes escaients per investigar qui van ser els culpables. En relació amb la possibilitat que s’hagin introduït substàncies químiques a les begudes de dues joves durant la festa major escaldenca, la cònsol va manifestar que es tracta d’una actuació «en mans» de la policia, per la qual cosa «com a comú no hi tenim massa a fer». Tanmateix, va lamentar profundament el succés, denunciant que aquesta mena de fets són «inadmissibles». «Esperem que trobin les persones culpables», va afegir. La cònsol d’Escaldes-Engordany, preguntada per l’aixecament progressiu de les mesures relatives a la problemàtica de l’habitatge, com la pròrroga obligatòria i la congelació dels lloguers, va considerar que «potser no és el moment» de fer-ho al·legant que les accions iniciades pel Govern per disposar d’un parc públic d’habitatges «està bé», però no dona una solució a curt termini. «Sabem que la gent està patint molt i potser per això no és el moment d’aixecar aquestes accions», va apuntar. D’aquesta manera, es va mostrar preocupada per l’evolució que està tenint la situació al país, exposant que «no s’està resolent, sinó que s’està fent la bola cada vegada més grossa».

Per la seva banda, Espot va valorar la celebració molt positivament, asseverant que, esdeveniments com Sant Jaume, patró d’Engordany, i Santa Anna, patrona d’Escaldes, «són dies molt especials pels andorrans i, particularment, pels que som de la parròquia». En aquest sentit, va comentar que la jornada d’aquest dimecres «és un moment de germanor, per retrobar-se amb les persones que no hi són i per recordar les tradicions que no s’han de perdre». El cap de Govern, preguntat per la marxa d’Andorra Endavant del pacte d’estat per a l’acord d’associació amb la Unió Europea, va considerar «legítima» la decisió presa per Carine Montaner al·legant que, si «ella no aposta per aquest marc de relació amb Europa ni per un acord d’associació, és legítim que no vulgui formar part del pacte d’estat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT