PUBLICITAT

La pròrroga pressupostària no arribarà al Constitucional

  • La Comissió Permanent del Consell General pren la decisió per unanimitat
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Pere López lliura el projecte de pressupost per al 2011 al síndic Josep Dallerès. Foto: SFG

La Comissió Permanent del Consell General va desestimar ahir elevar al Tribunal Constitucional la pròrroga del pressupost del 2009 per a l'exercici actual. Aquesta decisió es va prendre per unanimitat, després que els membres de la comissió donessin per bones les modificacions que el Govern va introduir al reglament de pròrroga.

«El Govern va entendre el missatge i va rectificar. Amb les modificacions introduïdes al reglament, ens donem per satisfets». Així va explicar Jordi Font, del grup socialdemòcrata, la decisió presa per la Comissió Permanent .

fi de la polèmica / Ahir es donava per tancada, doncs, la polèmica pel reglament de pròrroga pressupostària aprovada per l'Executiu, que va ser posat en qüestió pels grups parlamentaris de l'oposició (CR i ApC) i va ser objecte de recurs davant de la Sindicatura. El reglament en qüestió es va aprovar, mitjançant decret, el 28 de desembre passat i ve a desenvolupar l'article 22 de la llei general de les finances públiques. El text defineix els criteris que han d'aplicar tant l'Administració general com les entitats parapúbliques en un període de pròrroga pressupostària, tenint en compte que és el segon any consecutiu en què no s'aprova el pressupost de l'Estat.

Davant del recurs presentat a la Sindicatura, i després de demanar un informe jurídic propi, el Govern va optar per modificar un article del text i retirar-ne un altre –el 6.2–, que li donava via lliure per disposar de les reserves de crèdit.

Segons va informar el Govern el dia que va presentar les modificacions, la rectificació es va fer atenent la demanda de la Sindicatura, això sí, mantenint «intacte» l'esperit del reglament. L'Executiu, fins i tot, va decidir mantenir dos dels punts de l'articulat que s'havien posat en dubte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT