PUBLICITAT

Trigo proposa exigència amb el sector públic en pro de l'eficiència

  • L'economista va plantejar un seguit de mesures de reactivació econòmica
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Al centre l'economista Joaquin Trigo, ahir. Foto: TONY LARA

Una major exigència amb el sector públic, la racionalització de la despesa amb criteris d'eficiència, mesures fiscals que impliquin la disminució de les càrregues sobre el sector de la construcció i la rehabilitació d'edificis o reformes laborals que flexibilitzin el mercat i les mateixes condicions en què es desenvolupa el treball. Aquestes són algunes de les mesures de reactivació econòmica que va proposar Joaquin Trigo, director de Foment del Treball Nacional i vicepresident de la Societat d'Estudis Econòmics, en el marc de la conferència que va pronunciar ahir, organitzada per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).

Si bé Trigo va centrar-se en la realitat espanyola i va analitzar diversos aspectes propis de l'Estat veí –taxa d'atur, inversions realitzades els últims anys en matèria d'infraestructures i energia, pràctiques del Govern i l'Administració que en la seva opinió són criticables, etcètera–, el cert és que part de les seves tesis es podrien adaptar a la situació andorrana. Així doncs, la màxima que va plantejar –«que les bones intencions (de part del sector públic) es converteixin en bones decisions»– de ben segur que és compartida per la majoria d'empresaris que van assistir ahir a l'Art Hotel.

De fet, la majoria de les crítiques del ponent van anar a parar a governants i Administració, sempre des de l'òptica espanyola. Als empresaris d'aquí i d'allà, però, també els va instar a «escoltar més» i a ser igualment autoexigents.

Tot i ser conscient que la crisi espanyola té un clar impacte sobre l'economia andorrana, Trigo no es va atrevir a aventurar quan es pot començar a remuntar la situació actual. L'economista va recordar que, encara que es tracta de cicles successius, és difícil fer prediccions, ja que la presa de decicions queda condicionada, en última instància, pel factor humà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT