PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Destí: Romania

Des de demà fins al 29 de juliol el pilot andorrà disputarà a Sibiu la 20a Red Bull Romaniacs

Per El Periòdic

El pilot andorrà, Marc Font.
El pilot andorrà, Marc Font. | Foto Esport

El pròxim repte del pilot andorrà Marc Font serà la 20a edició de la Red Bull Romaniacs a Sibiu, Romania. Aquesta és la tercera del calendari del Campionat del Món FIM de Hard Enduro. 

Font es desplaçarà fins a Sibiu, una localitat situada a 300 km de Bucarest, per a disputar la Red Bull Romaniacs, reconegut com el ral·li de Hard Enduro més difícil del món. La 20a edició de la llengendària prova de Romania, que es disputarà des d’avui fins al 29 de juliol, és una de les cites habituals del certamen mundial de Hard Enduro, també conegut com «enduro-extrem». 

El pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) debutarà aquesta temporada en la Romaniacs; no obstant això, acudeix a la prova amb l’ànim de seguir entre els millors de l’elit del mundial esmentat. Així s’expressava abans d’iniciar el desplaçament a Sibiu, «el meu objectiu continua sent el Top 15. Ara mateix, malgrat haver puntuat a Sèrbia i Austrià (un punt en cada prova) estic en la 17a posició de la provisional. És un objectiu exigent, però em trobo bé i espero adaptar-me de manera ràpida als traçats que configuraran les especials a superar a Romania». 

L’escenari de la competició/ El desert de les muntanyes dels Carpatos és el traçat que es trobaran el mig miler de pilots inscrits provinents de 35 països diferents. L’escenari de la competició serà exigent i posarà a prova la seva habilitat i resistència des de la mateixa etapa pròleg, que es disputarà en ple centre de Sibiu. Serà un traçat curt, amb obstacles artificials de diferents elements que serviran per a establir l’ordre de sortida de la carrera principal. 

Una cursa que es disputarà en quatre etapes amb recorreguts entre 100 i 150 km, a superar en cadascuna de les jornades i amb diferents punts de control. Una gran varietat d’obstacles seran els que es trobaran en el desenvolupament de cada etapa, des de pujades i baixades de gran desnivell, és a dir grans canvis d’altitud sobtats, a zones amb pedres de grandàries variades, encreuaments de rius, entre altres. 

Una de les característiques úniques de Romaniacs és l’ús de la tecnologia GPS per a guiar als pilots pel recorregut. Els participants reben un dispositiu GPS que proporciona navegació, pas a pas, per la pista diària. 

«Fins al moment soc optimista, per tot el que m’han dit, la zona muntanyenca s’assembla a Andorra i en principi això m’afavoreix», va comentar Font.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT