PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Forné crea una plataforma ciutadana a La Massana

Sota el nom de ‘Participa’, vol integrar totes les veus

Per Maria Lozano

Imatge d’arxiu del Comú de la Massana.
Imatge d’arxiu del Comú de la Massana. | Sergi Pérez

El conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de La Massana,Guillem Forné, va informar ahirque s’ha creat una nova Plataforma ciutadana, amb l’objectiu «d’obrir un espai que integri totes aquelles sensibilitats que actualment no es senten políticament representades a les institucions», s’explica en el comunicat, remarcant que «defuig de colors polítics que pretenguin condicionar l’acció política comunal».

En el mateix document, s’explica la història política de La Massana: «Ha estat una parròquia molt activa políticament parlant», i destaquen que «és un poble participatiu i crític, que es preocupa pel dia a dia». A més, s’argumenta que «darrerament, el poble veu amb preocupació la forma en què s’estan gestionant els béns públics i l’evolució, a més del creixement desenfrenat que tard o d’hora posarà en risc els nostres recursos naturals i l’entorn que ens envolta».

A més, el document explica que en les darreres eleccions comunals va haver-hi a La Massana «un percentatge d’abstenció mai vist en una parròquia» i que aquest és el mateix poble que en les darreres eleccions generals va votar majoritàriament per alternatives al conservadorisme de sempre.

Aquests són els motius pels quals s’ha fet la plataforma ciutadana. El mateix Forné va reconèixer que «ja tenim un grup bastant ampli, que ha sorgit del comitè parroquial d’Acció de la Massana que va desaparèixer després de les eleccions generals del passat 2 d’abril, i s’ha anat incorporant gent d’altres partits». Va destacar que «després de les eleccions, ens vam veure impulsats pels indicis que ens havia creat la política de partits, vam preferir tirar directament cap a una plataforma política que tornés a les arrels del que és un agrupament ciutadà per treballar per una parròquia».

Forné va explicar que els motius de crear precisament un agrupament ciutadà és «que no hi ha un líder màxim».
‘Participa’ preveu fer una llista per a les eleccions comunals a la Massana, tot i que Fornéva informar a aquest mitjà  que «la plataforma pot arribar a tenir representacions a altres parròquies», sent així una plataforma comunal.

Tot i així, descarten completament fer una plataforma on hi hagi una llista nacional, tot i que l’evolució no es pot predir.
Participa vol reunir-se el pròxim dimarts dia 5 de setembre per explicar amb més detall el projecte davant la ciutadania. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT