PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany gradua als joves del projecte Okupa’t

Els tres graduats treballaran al comú durant aquest estiu

Per El Periòdic

L’entrega de diplomes als joves que han finalitzat el programa ‘Okupa’t’.
L’entrega de diplomes als joves que han finalitzat el programa ‘Okupa’t’. | Comú d\'Escaldes-Engordany

La nova edició del programa de preparació sociolaboral Okupa’t, impulsat pel comú d’Escaldes-Engordany, va finalitzar amb l’entrega de diplomes als tres joves graduats. A través d’una durada de sis mesos i amb un total de sis alumnes en un inici, els tres graduats passaran ara a treballar durant els mesos de juliol i agost en diferents departaments de la corporació del comú.

D’aquesta manera, entre els mesos de maig i juny els inscrits al projecte van poder gaudir de diferents formacions dedicades als riscos laborals, drets i deures dels treballadors, manipulació d’aliments i primers auxilis. A més, també van poder conèixer de prop les feines que es fan en diferents departaments comunals, amb l’objectiu així de poder triar el lloc on treballar. Ja a partir del segon mes, tots ells es van incorporar al departament corresponent, on un tècnic va seguir de prop la seva feina per fer una valoració i detectar habilitats i aspectes a millorar.

Així doncs, el programa Okupa’t posa un any més l’opció d’accedir al mercat laboral per aquells joves que han deixat els estudis i no tenen experiència professional, especialment a aquells entre 16 i 20 anys i que no tenen activitat acadèmica ni laboral. Cal recordar, a més, que el Comú d’Escaldes-Engordany compta amb la col·laboració de Carisma, la qual ha entregat un xec de 5.000 euros que serviran per pagar els salaris dels joves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT