Lluitant fins al final

La selecció femenina d’Andorra SUB16 perd de forma meritòria la final de l’europeu contra Azerbaidjan

Per Joan Jiménez

Un instant del partit, ahir.
Un instant del partit, ahir. | FEDA

La selecció andorrana SUB16 va perdre ahir a la Bombonera contra Azerbaidjan en la final de la divisió C de l’U16 Women’s European Chamiponship per 45-57.

El partit va iniciar amb un equilibri de forces entre els dos conjunts on ningú sobrepassava en gran mesura per sobre de l’altre equip. Tan andorranes com asarines estaven bastant empatades en la seva efectivitat a l’hora d’encestar la cistella rival. Destacaven també diverses faltes comeses per ambdós conjunts que regalaven oportunitats al rival per a poder encistellar, però el fet que aquestes es cometessin tant per Andorra com per Azerbaidjan, propiciava un frec a frec que incrementava l’emoció del partit entre dos equips de categoria. Finalitzava el primer quart de partit amb la momentània victòria de les tricolor per una escassa diferència d’un punt.

Durant els segons 10 minuts, la tònica es va anar mantenint, on cadascun dels conjunts impedia que el seu rival pogués distanciar-se al marcador sobre l’altre. Quan Andorra semblava que començava a eixamplar la diferència, apareix un triple per part d’Azerbaidjan que tornava la paritat al marcador. Però amb aquesta jugada, va ser Azerbaidjan qui va començar a iniciar una sèrie de cistelles que col·locaven a les andorranes a sis punts per sota de les asarines. Les d’Azerbaidjan van estrènyer l’accelerador i va superar a unes tricolor que veien com s’allunyaven les rivals per 23-34 a la mitja part.

La segona meitat del partit començava de forma millorable per a les noies de casa, quan Azerbaidjan continuava sumant cistelles que ampliaven la diferència entre els dos conjunts. Tot i que les andorranes van aconseguir que el marcador no s’eixamplés en gran mesura, la diferència de 10 punts suposava un obstacle molt difícil de superar. En acabar el tercer quart, les andorranes van poder únicament reduir l’avantatge àzeri a 33-42.

Finalment, durant l’últim quart de la final, les tricolor van tractar de fer possible una remuntada increïble, però finalment, el domini contrari es va imposar a les tricolors, amb un marcador final de 45-57.