PUBLICITAT

L’Uclic d’Encamp suma 16.000 viatgers en 15 mesos

Unes 1.060 persones utilitzen mensualment el transport parroquial

Per El Periòdic

L’Uclic.
L’Uclic. | ANA/L.G.

L’Uclic, el bus a la demanda d’Encamp, ha registrat fins a 16.000 passatgers des de la posada en funcionament del servei, el març del 2022. Així es desprèn de les dades facilitades pel comú, en les quals s’indica que mensualment utilitzen el transport parroquial aproximadament 1.060 persones. «Estem molt contents de com ha evolucionat la iniciativa, la prova pilot d’un any ens va permetre acabar d’afinar petits detalls i estem molt satisfets de la seva implantació a la vila», va manifestar el conseller d’Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernàndez. Quant al nombre d’abonaments, se n’han fet un total de 316, dels quals 203 són de pagament i 113 gratuïts per la possessió de la targeta magna.

En aquest sentit, va apuntar que a principis del 2023 es van dur a terme un retoc en els horaris del servei per adaptar-los a la realitat de la demanda, per la qual cosa avui dia l’Uclic transita des de les 07.00 fins a les 21.00 hores sense interrupcions de dilluns a divendres i els caps de setmana i festius de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 16.00 a les 21.00 hores. Fernàndez va detallar que, tot i que el servei l’utilitza generalment tota la població, han detectat que la gent gran en fa més ús entre les 09.00 i les 13.00 hores i de les 15.00 a les 17.00 hores, mentre que els joves i les persones treballadores ho fan entre les 07.00 de les 09.00 hores i de les 17.00 fins a les 21.00 hores.

El conseller també va destacar que la majoria de reserves per l’Uclic es duen a terme a través de l’aplicació mòbil, una realitat que ha portat la corporació a realitzar al maig un taller pràctic intergeneracional entre joves i gent gran per donar a conèixer totes les funcionalitats de l’aplicatiu de l’Uclic. A més, va ressaltar que la majoria dels trajectes es fan cap a destinacions fora del nucli central, concretament als Cortals i Hort de Godí, tot i que també es registren bastants trajectes cap i des de les Bons i Vila. «L’utilitza molta gent per moure’s pel poble, anar a fer la compra o comunicar-se amb les línies del servei de transport públic nacional o els infants per tornar de les activitats extraescolars», va exposar, asseverant que el servei de bus a demanda «ha vingut per quedar-se», informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT