PUBLICITAT

Descobrint el talent d’Andorra: vuit músics joves prometedors

Per Bruna Luque

Imatge de Guillem Tudó.
Imatge de Guillem Tudó. | @guillemtudo_music

Els nostres joves tenen talent. Avui, ens endinsem en el món musical d’Andorra per conèixer a vuit joves artistes que estan guanyant protagonisme dins i fora del país. Amb el focus posat en la seva música i creativitat, us expliquem els seus estils únics i les seves contribucions a l’escena artística del Principat.

Flake. Rap:
Flake és el nom artístic de Dani Flaqué. Nascut el 2003 a Andorra, va debutar el 2019 amb una col·laboració amb Moha Sidi, en un tema en castellà i francès. Instal·lat a Barcelona, intenta obrir-se camí en el món del hip-hop amb projectes cada cop més professionals. Els seus temes són molt personals i tracten sobre l’amor i el dolor.

Nina Rossell. Pop-urbà:
Nina Rossell (1989) pilota des de París la seva carrera musical. Aquesta jove cantant laurediana, Celine Montel, treballa per fer-se un lloc en el mercat musical amb el seu pop-urbà i emo. Canta, escriu, compon i participa activament en la producció dels seus vídeos musicals, amb produccions de gran riquesa visual i combinant fluidament el francès i el castellà. 

Marta Knight. Indie: 
Marta Knight resideix a Barcelona des dels 17 anys, després d’haver crescut a Andorra. Allà va començar a tocar la guitarra i a compondre les seves cançons. La cantautora ha presentat el seu treball en festivals de renom a escala internacional i supera el milió de reproduccions a Spotify amb el single Resurrection.

Guillem Tudó. Swing:
La música és la vida de Guillem Tudó (1992). L’ensenya a les aules i l’interpreta sobre els escenaris. És el crooner d’Andorra, admirador de Sinatra, Bobby Darin, o Michael Bublé. La seva formació comença als quatre anys, toca diversos instruments però és el saxo el seu company inseparable.

Robznow. Dj i productor:
Robert Ferrari o ROBZNOW (2002) té un estil marcat pel house music, el tech house i fins i tot el techno. Ha punxat a l’Andorra Mountain Music Festival. Amb només 19 anys, va llençar el seu primer track amb el segell evissenc Difussion Records.

Julia Amor. Indie:
Per la Júlia, el confinament va acabar desembocant en un projecte musical. Amb les seves cançons transmet la necessitat d’expressar sense prejudicis, emocions que «ens avergonyeix exterioritzar perquè socialment estan associades a la debilitat» i ho fa amb un estil propi entre el synth i el dream pop.

Kic Barroc. Jazz:
Kic Barroc va néixer i créixer a Andorra i després de molts anys estudiant a l’estranger es va reinstal·lar al país per fer realitat la seva carrera musical. Tenia 14 anys quan el seu pare el va portar a veure Michael Camilo&Tomatito per primer cop, l’actuació va marcar un abans i un després en el jove. L’any 2022 enceta Kic Barroc Project on estrena temes originals per quartet de saxo i piano trio.

Ladis. Folk:
Atret per múltiples influències musicals, Ladis Baró (1995) comença a estudiar guitarra a l’edat de 13 anys. L’any 2021 decideix emprendre un projecte en solitari amb cançons escrites per ell. Paral·lelament, gaudeix interpretant-les damunt dels escenaris acompanyat de Pol Bartolomé al teclat i de Manel Torrentallé a la guitarra rítmica.

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT