PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els càmpings superen el 60% d’ocupació en el que porten d’estiu

Preveuen que l’afluència es mantingui el mes de juliol i augmenti de cara a l’agost

Per Anna Mencos

Imatges d’arxiu del Càmping Valira.
Imatges d’arxiu del Càmping Valira. | El Periòdic

L’ocupació als càmpings des de principi de juliol ronda entre el 50% i el 70%. Així ho van explicar els càmpings consultats per EL PERIÒDIC, tot afirmant que durant el cap de setmana, fins i tot, poden arribar a completar l’aforament màxim de les instal·lacions. Des del Càmping Valira, situat a la parròquia d’Andorra la Vella, van afirmar que de moment està sent un estiu molt favorable i satisfactori, «estem tenint a molta gent. Al juliol estem entre un 60% i un 70% d’ocupació i els caps de setmana podem arribar quasi a l’ocupació completa», detallaven des de l’establiment. De la mateixa manera, des de Xixerella Park, situat a la parròquia de la Massana, van explicar que aquest inici de la temporada d’estiu tenen una ocupació dels voltants del 50%.

Aquestes xifres han estat possibles, en gran part, gràcies a tots els esdeveniments que hi ha programats aquests mesos d’estiu per a convertir el Principat en un atractiu turístic durant la temporada d’estiu, que sol ser més baixa. Un d’aquests, és l’espectacle del Cirque du Soleil.

Des del Càmping Valira van detallar que esdeveniments com aquest ha portat a molta gent i que sobretot ho van notar la primera quinzena de juliol, «de l’1 al 15 sí que hem notat que els dies que no hi havia circ, és a dir, els diumenges i els dilluns a la nit, no hi havia tanta gent com els altres», van apuntar des de l’establiment.

Paral·lelament, els responsables dels càmpings van destacar que en començar la segona quinzena de juliol, l’afluència de gent i de reserves augmenten considerablement, fins al punt que el Xixerella Park té gairebé tot el mes d’agost ple.

En la mateixa línia, tots els càmpings van destacar que es manté l’alta afluència de turistes espanyols i els francesos, tot i que també van destacar la presència de passants d’altres nacionalitats: des de belgues, holandesos, italians i alguns alemanys fins a turistes de la comunitat catalana i de la valenciana.

Des del Càmping Valira van comentar que la majoria dels visitants venen a fer estades curtes de dos o tres dies, tot i que en alguna ocasió hi ha gent que hi va a passar tota la setmana, però «la veritat és que no acostumen a ser estades llargues».

Pel que fa a la comparativa amb l’any passat, del Xixerella Park van recordar que durant el juliol de l’any passat van tenir molta més gent perquè coincidia amb la celebració de la Copa del Món de BTT a la Massana, mentre que del Valira van apuntar que «més o menys estem igual que l’any passat, potser sí que al mes de juliol hem treballat una mica més».

Finalment, ambdues instal·lacions van assegurar que el que porten d’estiu està sent molt favorable i satisfactori, i que tenen molt bones previsions d’ocupació per la resta de la temporada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT