PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pas de ronda històric

Atlètic Club d’Escaldes, Inter Club d’Escaldes i FC Santa Coloma s’enfrontaran al Partizani, l’Hibernian i el Sutjeska

Per Joan Jiménez

Els jugadors de l’FC Santa Coloma celebren un dels gols contra el Penybont FC.
Els jugadors de l’FC Santa Coloma celebren un dels gols contra el Penybont FC. | @m4rv_d3sign

Són dies de joia pel futbol andorrà. Tres equips de la Lliga Multisegur estaran a la segona ronda prèvia de la UEFA Conference League. L’Atlètic Escaldes, l’Inter i l’FC Santa Coloma continuaran escoltant l’himne de la tercera competició europea més important. El primer, tot i acabar en aquesta competició a causa de la seva derrota a les rondes prèvies de la UEFA Champions League, continuarà competint a Europa per a enfrontar-se contra el Partizani de Tirana, d’Albània. D’altra banda, l’Inter d’Escaldes i l’FC Santa Coloma van fer els deures i van aconseguir passar la primera ronda prèvia de la Conference contra el Víkingur de les Illes Fèroe i el Penybont gal·lès, respectivament. En aquesta nova tanda de competició, els interistes hauran d’enfrontar-se a l’Hibernian d’Edimburg, d’Escòcia, mentre que els colomencs, després de derrotar finalment per 2-0 al seu rival, es veuran les cares amb l’equip de Montenegro, el FK Sutjeska Niksic.

Com s’ha esmentat, l’Atlètic arriba a la competició rebotat de la Champions després de perdre en la primera ronda prèvia de la màxima competició europea, golejat pel Buducnost Podogorica de Montenegro per 0-3 a l’Estadi Comunal. Ara, els escaldencs tindran una nova oportunitat per a poder assaborir èxits continentals en enfrontar-se a la Conference contra el campió d’Albània, el FK Partizani. El conjunt andorrà podria tenir possibilitats per a poder fer front als albanesos i arribar a superar aquesta ronda preliminar del torneig europeu.

D’altra banda, l’Inter d’Escaldes va poder superar al Víkingur Gota amb una de calç i una altra de sorra. Per una part, va aconseguir mostrar un domini bastant predominant enfront del conjunt de les Illes Fèroe. Però, d’altra banda, l’acomodament del conjunt escaldenc va provocar que el Víkingur pogués tenir grans possibilitats de superar-los en diverses ocasions de l’eliminatòria, incloent-hi l’atorgament de dos penals pels feroesos. Fins i tot, l’Inter va haver d’agrair que l’àrbitre anul·lés un gol dels contraris en l’última jugada del partit de tornada que hagués enviat el duel a la pròrroga, després de dominar durant més de la meitat el matx. Però tot això queda en el passat i ara l’Inter haurà de demostrar haver après dels errors comesos per a superar a l’Hibernian, un poderós equip escocès que supera quasi per quatre vegades en pressupost als escaldencs, segons indica Transfermarkt. Dels tres equips andorrans, a l’Inter li ha tocat ballar amb la parella europea més lletja en comparació amb els altres conjunts del país.

Finalment, l’FC Santa Coloma va aconseguir guanyar en el partit de tornada al Penybont FC de Gal·les a l’Estadi Comunal per 2-0 arribant a disputar la pròrroga. Els colomencs van aconseguir tenir més control de pilota que el seu rival i, tot i que l’esfèric no va voler entrar en els primers 90 minuts, els colomencs van aconseguir anotar dos gols en els 30 minuts suplementaris. En aquesta nova ronda classificatòria espera el FK Sutjeska Niksic de Montenegro, un rival que podria arribar a ser assequible, però que requerirà la millor versió dels nois de Dmitriy Chéryshev.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT