L’Inter passa la fase europea salvant-se de la relaxació

El conjunt escaldenc, encara dominar gran part del partit de Conference, gairebé es deixa remuntar pel Víkingur Gota en l’últim minut

Per Joan Jiménez

Jugada del partit d’ahir entre l’Inter Escaldes i el Víkingur Gota.
Jugada del partit d’ahir entre l’Inter Escaldes i el Víkingur Gota. | @interescaldes

El partit de tornada de l’eliminatòria de ronda prèvia entre l’Inter Escaldes i el Víkingur, d’ahir a les Illes Fèroe, va ser una lliçó pels escaldencs de perquè és important mantenir el domini d’un partit d’aquestes magnituds.

L’Inter Escaldes començava el duel marcant terreny i dominant-lo. Els escaldencs ja van donar el primer ensurt al Víkingur, amb un bon xut a la línia de l’àrea que atura el porter. Al minut 9:20, un bon centre des del costat que llastimosament no arriba a rematar un davanter escaldenc i se’n va per la línia de fons. Amb aquestes aproximacions a l’àrea feroesa, l’Inter d’Escaldes mantenia el control del partit, aturant també amb relativa facilitat els possibles perillosos contraatacs dels rivals, mentre que els escaldencs aconseguien aproximar-se de forma constant a l’àrea rival. Al minut 15, es treia la primera targeta groga del partit, per una falta desmesurada i bastant innecessària que concedeix un tir lliure al Víkingur que no van saber aprofitar per a fortuna dels escaldencs. L’ocasió que si van aprofitar, però no va pujar el marcador per part del Víkingur es va produir al minut 20, però l’àrbitre va invalidar la jugada per a fortuna de l’Inter. Al minut 39, un xut potent des de tres quarts de camp quasi avança als escaldencs i va espantar el Víkingur tot i marxar per la línia de calç. En aquest escenari, s’arribava a la mitja part, amb un Inter mantenint un control ferm del partit i xutant amb certa constància a la porteria vikinga.

A l’inici de la segona part, la tònica semblava la mateixa que la primera, amb un Inter dominador que aconseguia portar el partit cap on volien. Aquest domini va recompensar als d’Escaldes amb un gol de Sacha Andreu de segon remat de córner al minut 63, que semblava indicar la confirmació de la classificació de l’Inter. Però davant d’aquesta sensació de control, l’equip andorrà va semblar adormir-se i va deixar que el Víkingur anés creixent i s’anés aproximant a l’àrea escaldenca. La desconcentració de l’Inter va provocar cometre el mateix error que l’anada: atorgar un gol al Víkingur des del punt de penal. El número 10 de les Illes Fèroe, Vatnhamor, marcava pels vikings un gol que donava vida a un equip local que semblava ja eliminat. A partir d’aquest punt, el partit es va tornar  boig amb constants anades i vingudes d’ambdós equips cap a les dues àrees, però sense poder materialitzar cap dels dos conjunts xuts que posessin en gran perill als porters. De cara ja al descompte del partit, que va ser extraordinàriament llarg, les ocasions van ser monopolitzades per l’equip que amb el resultat d’1-1 es quedava fora d’Europa, el Víkingur. I per un moment, quasi aconsegueixen portar el matx a la pròrroga en l’última jugada. Un gol anul·lat dels feroesos des de fora de l’àrea allargava el partit fins al minut 120 però, afortunadament pels escaldencs, l’àrbitre va invalidar la jugada per fora de joc.