En l’últim sospir

L’FC Santa Coloma passa a la segona ronda de la Conference després de desfer l’empat contra el Penybont FC

Per Pol Forcada Quevedo

Els jugadors de l’FC Santa Coloma celebren la victòria i el pas a la segona ronda. | @m4rv_d3sign

L’FC Santa Coloma tenia ahir, jugant a casa, l’oportunitat de desfer l’empat a un del partit d’anada contra el Penybont FC i agafar plaça per la segona ronda eliminatòria de la Conference League. I així va ser, amb un resultat de 2-0, tot i que els gols es van fer esperar.

El matx va començar amb un domini dels gal·lesos, que pressionaven a dalt i abans d’arribar al minut cinc ja van gaudir d’un parell d’ocasions. A poc a poc es va anar convertint en un partit d’anada i tornada, tot i que els visitants eren qui portaven la batuta, intentant anotar i protagonitzant un joc molt associatiu.

La intensitat del Penybont va anar incrementant, i als voltants del minut 20 van tenir la primera clara, després d’un remat de córner que a poc es va quedar d’entrar a la porteria de Gómes. Els de Chéryshev també van tenir una oportunitat d’avançar-se just després, gràcies a una jugada per la banda dreta que va obligar el porter rival a actuar per evitar el perill andorrà.

A falta de 10 minuts per acabar la primera meitat, uns colomencs més desperts van tenir més toc de l’esfèric, però van ser els rivals qui van gaudir de l’última abans del xiulet de l’àrbitre, tot i que es van quedar sense anotar.

La segona part va iniciar-se mantenint la dinàmica d’anada i tornada que la primera. De mica en mica, els locals van anar arribant més i agafant les rendes del partit. En aquest sentit, van gaudir d’una primera ocasió que la defensa gal·lesa es va encarregar d’allunyar. Al cap de 10 minuts, una altra oportunitat de perill per als andorrans a res es va quedar d’entrar en la porteria dels contraris. A partir de llavors, el domini va anar augmentant.

Quan quedaven 15 minuts per finalitzar el temps reglamentari, el Penybont es trobava contra les cordes, tancats en camp propi i aguantant el resultat, enfront un Santa Coloma que només intentava que canviar-lo per evitar la pròrroga. Però no va poder ser tot i les diverses arribades colomenques.

Així, es va arribar als 30 minuts que van acabar de decidir el vencedor de la classificatòria. La primera meitat de la pròrroga va donar el tret inicial amb els dos conjunts reservats i previnguts, sabent que una errada podia determinar el resultat. No va ser fins just acabar-la que Garrido va aprofitar un rebot d’un xut que Nierga va enviar al pal per empunyar la pilota al fons de la xarxa. Sense baixar el nivell ni la intensitat, els locals van voler fer embalum el lluminós en els darrers 15 minuts, i va ser Novoa qui ho va aconseguir després d’aprofitar un refús.

Amb el pas a la següent ronda de la competició europea, el rival que espera a l’FC Santa Coloma és el Sutjeska Nikšic montenegrí, que ahir va empatar a u contra la Societat Esportiva Cosmos però l’1-0 de l’anada els donava l’accés a la segona ronda eliminatòria.