PUBLICITAT

Escaldes-Engordany aposta per una Festa Major sense plàstics

1.500 banderoles tèxtils tricolors decoren ja la plaça Santa Anna

Per El Periòdic

Vendrell i Ambor, juntament amb les persones que van confeccionar les banderoles.
Vendrell i Ambor, juntament amb les persones que van confeccionar les banderoles. | ANA/M.R.

La Festa Major d’Escaldes-Engordany portarà una reducció significativa de l’ús del plàstic, tal com han informat avui des del comú. Una d’aquestes reduccions es durà a terme a la plaça Santa Anna, on 1.500 metres de banderoles tèxtils tricolors decoren tot l’espai, les quals van ser confeccionades per diferents veïns de la parròquia. «L’objectiu és substituir les tradicionals banderoles de plàstic per aquesta prova pilot», ha explicar la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, afegint que el projecte «es va començar a incubar en les passades festes», tot i que encara s’haurà de veure com respon «a les inclemències climàtiques». 

Seguint aquesta línia, la consellera ha destacat també que de cara a l’octubre començarà un segon taller de banderoles que es durà a terme una vegada a la setmana, amb l’objectiu «de començar a cosir la decoració de l’any vinent». 

L’acte de presentació de la proposta ha comptat també amb la presència del president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, qui ha anunciat als presents que «l’entitat ha adquirit uns 5.000 gots reciclables i retornables per la Festa Major, els quals podrà comprar la gent a un preu de dos euros». Tanmateix, Ambor ha destacat que l’import del recipient «es retornarà íntegre, sempre que els gots es retornin als dos punts de venda que l’entitat posarà a disposició dels assistents». 

Punt lila durant els cinc dies 

El president de la Unió Pro-Turisme ha volgut recordar que, durant els cinc dies de la festa, l’espai comptarà amb un punt lila gestionat a càrrec de la Creu Roja. Aquest punt lila de l’ONG estarà integrat per una infermera, una professional de l’àmbit social i persones voluntàries majors d’edat que exerceixen com a informadors/es i observadors/es de possibles agressions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT