PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Turisme d'Ordino revalida la candidatura per ser Best Tourism Village

La parròquia treballa per obtenir aquest reconeixement des del 2021

Per El Periòdic

Un moment de la trobada.
Un moment de la trobada. | Comú d\'Ordino

Representants de Turisme d’Ordino van participar el passat cap de setmana al networking weekend, celebrat a Itàlia, al poble de San Ginesio, organitzat per Best Tourism Villages de UNWTO. La iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme premia els pobles turístics que preserven la seva cultura i les tradicions, amb la integració de la diversitat, les oportunitats i la preservació de la biodiversitat a les seves localitats. Ordino treballa per obtenir aquest reconeixement des del 2021 per aconseguir la certificació i actualment es troba en període d’actualització de la candidatura. Així, a l’octubre es farà públic el nou veredicte en què la parròquia podria aconseguir aquest reconeixement internacional.

Segons informen en un comunicat, una cinquantena de delegacions d’arreu del món van assistir a la trobada a San Ginesio, que ha esdevingut capital del turisme sostenible. Entre altres aportacions, l’estada va servir per conèixer les dinàmiques i els procediments d’aquesta certificació amb la resta de candidatures. La singularitat de cada poble i aquells trets que el fan únic van centrar les jornades de treball. Des del Comú d'Ordino la valoració és molt positiva i no es descarta la col·laboració i la posada en comú de projectes amb altres pobles participants. En aquesta ocasió, l’acostament es va fer amb les poblacions Alquèssar (Aragó), Rupit (Osona), Val Poschiavo (Suïssa) i Mestia (Geòrgia), entre d’altres.

De la trobada es desprèn que gràcies a la unió de les localitats, certificades i candidates, faran més visible la marca Best Tourism Villages dins l’Organització Mundial del Turisme (OMT). En aquest sentit, Turisme d’Ordino ho va valorar com una oportunitat per desenvolupar programes conjunts, sol·licitar finançament i crear itineraris nacionals i internacionals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT