PUBLICITAT

Andorra la Vella

La FAR va a l’europeu sub18 amb l’objectiu de millorar la quarta plaça

Els andorrans es troben al grup C juntament amb Mònaco, Suècia i Luxemburg

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de premsa d’ahir, amb Cerqueda i Casals.
Un instant de la roda de premsa d’ahir, amb Cerqueda i Casals. | P.F.Q.

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va informar ahir el seu retorn un any més a l’Europeu sub18 Trophy de rugbi a set que tindrà lloc a partir de demà i fins diumenge al Dozbud Arena de Zabki, a Polònia. La selecció ho fa amb l’objectiu de millorar la quarta plaça assolida en l’edició anterior, després de perdre en la lluita del bronze contra Luxemburg, i assolir el podi. «No serà fàcil, però si factible», va comentar l’entrenador Cristià Cerqueda, tot esmentant que en aquestes edats els conjunts poden canviar d’un any per un altre i que «una errada tècnica i una jugada bona del contrari et pot matar el duel».

Els andorrans es troben al grup C, juntament amb Mònaco, Suècia i precisament Luxemburg, cap de sèrie del torneig. Per combatre’ls, Cerqueda va assegurar «tenir armes».

La convocatòria la formen 12 joves, sis repetint del darrer certamen i sis de nous. «Tenim jugadors amb bagatge tècnic i d’altres que en tenen de tècnic i amb experiència amb rugbi a set», va explicar l’entrenador. A més, va precisar que «tots són de l’escola de rugbi i venen preparats i amb ganes». 

En darrer lloc, Cerqueda també va destacar que cal tenir una visió més àmplia d’acord amb l’objectiu de vèncer els Jocs dels Petits Estats que Andorra acollirà l’any 2025, una fita que va considerar «factible». Així, aquest equip es completarà «agafant els millors júniors de l’any passat, d’enguany i del vinent».

PUBLICITAT
PUBLICITAT