PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esbart Dansaire ensenyarà la Dansa del Pregó als ciutadans

Es faran dues jornades de classes per a preparar la Festa Major de la capital

Per El Periòdic

Representació de la Dansa del Pregó.
Representació de la Dansa del Pregó. | Comú d’Andorra la Vella

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella organitzarà dues jornades per a ensenyar la tradicional Dansa del Pregó a tots aquells ciutadans que estiguin interessats en aprendre el ball. Els pròxims 31 de juliol i 2 d’agost, a les 20.30 hores, es duran a terme classes gratuïtes, i dirigides a tots els públics, a la tercera planta del Centre Cultural de la Llacuna. Com a valor afegit, l’Esbart Dansaire ofereix la possibilitat als alumnes que assisteixin a les jornades, a participar en la representació de la Dansa del Pregó que es durà a terme durant la festa major de la capital, el pròxim 4 d’agost.

Aquestes jornades es focalitzaran en essència en la segona part de la Dansa del Pregó. En aquesta segona part del ball, es pretén convidar al poble a què s’afegeixi a la dansa de forma activa. Però, davant la certa complexitat de la coreografia, s’ha decidit promocionar aquests assajos per a incentivar tant la participació com la qualitat del ball.

Aquesta dansa va ser estrenada durant la festa major de l’any 2019, creada amb motiu de produir una representació cultural que pogués acompanyar l’acte de lectura del pregó que es produeix durant les celebracions. Amb l’excepció del 2020 amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, la Dansa del Pregó s’ha anat desenvolupant des de la creació i ha passat a ocupar un paper principal en les festivitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT