PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

La Policia recorda que la falsificació de documentació laboral és delicte

Els casos han augmentat per la temporada d'estiu

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la Policia.
Imatge d'arxiu de la Policia. | ANA

Davant l'augment de falsificacions de documentació laboral, la Policia recorda a les persones que vulguin sol·licitar un permís de residència i treball, que alterar o falsificar dades relacionades amb l'experiència i la vida laboral és un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic. L'augment ve degut justament a la temporada d'estiu. Cal destacar que el grup d'Estratègia ha detectat intents de falsificació de la documentació laboral.

Així, la Policia ha hagut de detenir les persones que han modificat la documentació amb les corresponents conseqüències penals i administratives: la detenció, una possible expulsió, no poder optar al lloc de feina, tenir antecedents penals i la impossibilitat de demanar de nou el permís de treball i residència mentre constin els antecedents.

El document que més s'intenta estafar és el d'experiència laboral, explica la Policia i el Servei d'Immigració, que comproven les sol·licituds. Aquest certificat és privat i serveix per a acreditar que el demandant té experiència professional en el lloc de treball que se sol·licita. Aquesta informació s'ha de corroborar amb el document de vida laboral del país d'origen, que ha d'anar segellat. A més, en alguns casos s'han detectat manipulacions d'aquests segells, segons informa la Policia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT