PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

176 casos de violència de gènere en sis mesos

El Servei d'Atenció a les Víctimes recorda que el telèfon està disponible les 24 hores del dia

Imatge d'Arxiu sobre Violència de Gènere
Imatge d'Arxiu sobre Violència de Gènere | ANA

El Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha rebut des de gener fins al juny, que són més del 49% dels processos que es tracten. Així es desprèn de les dades facilitades pel ministeri d'Afers Socials i Funció Pública, que indiquen que durant el primer semestre de l'any s'ha atès un total de 176 dones. D'aquestes, 87 van ser ateses pel servei la primera setmana, 39 han retornat i una cinquantena són expedients que es van obrir en anys anteriors i que es continuen tractant a l'actualitat.

El canal d'entrada principal al servei és la iniciativa pròpia de les víctimes, amb més del 50%, seguit de la derivació per part d'Afers Socials, amb 34 dones, la Policia (21), l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb set casos i la resta per altres vies. Respecte a l'edat de les dones que arriben al servei d'atenció, la majoria tenen entre 28 i 39 anys (67 casos), però també les víctimes d'entre 30 i 51 anys (48) i les d'entre 18 i 37 (30 casos). Cal destacar que entre gener i juny dues joves menors d'edat han estat ateses pel servei arran de casos de violència de gènere.

En relació amb la situació laboral, el 73% de les dones treballen, amb 129 casos, mentre que 18 estan de baixa, vuit estan en recerca de feina, sis no són actives, quatre estan estudiant i tres estan jubilades. Cal destacar que de set dones no es coneix la informació i una no es troba en cap de les situacions ja mencionades.

El Servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere recorden que no existeix un perfil concret de dona que pugui ser víctima de maltractaments per part de la parella, ja que la violència de gènere es pot donar en qualsevol franja d'edat, de situació laboral, social i econòmica. També han remarcat la disponibilitat del telèfon gratuït d'atenció a les víctimes, el 181, que es troba disponible durant les 24 hores cada dia de l'any.

PUBLICITAT
PUBLICITAT