PUBLICITAT

Andorra la Vella

Macron destina 150.000 euros en el nou centre de dia d’Andorra

El projecte, impulsat per la Creu Roja, estarà situat a l’avinguda Fener d’Escaldes-Engordany

Per Alex Montero

David Fraissinet, Josep Pol i Pascal Escande, avui durant l’acte de presentació del nou centre de dia.
David Fraissinet, Josep Pol i Pascal Escande, avui durant l’acte de presentació del nou centre de dia. | Creu Roja Andorrana

El futur centre de dia d’Els Paraires, ubicat a Escaldes-Engordany, serà efectiu gràcies a l’aportació de 150.000 euros per part del copríncep francès, Emmanuel Macron, la qual finançarà la meitat del cost de tot l’equipament. Així ho han confirmat avui el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol; el vicepresident de l’entitat, David Fraissinet, i el cap de gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, els quals han afirmat que l’objectiu d’aquest centre «és donar fluïdesa als ja existents Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria». 

«Es tracta d’una subvenció excepcional, que demostra l’interès del copríncep respecte Andorra i la situació de la gent gran del país», ha mencionat Escande, afirmant que es tracta «d’una de les subvencions més importants atorgades mai al país». Unes paraules que també han sigut subscrites per Pol, qui ha explicat que «és un projecte de país necessari i que, gràcies a aquesta ajuda, ens permetrà accelerar les obres del centre del dia». 

Així doncs, l’equipament, que estarà adreçat a les persones majors de 65 anys amb dependència, té prevista la seva inauguració entre el setembre i l’octubre, tot i que la intenció és que les obres de remodelació estiguin enllestides a final d’aquest juliol. Situat a l’avinguda del Fener, tindrà una superfície de 400 metres quadrats, amb un pati interior d’altres 146, i amb la previsió que tingui cabuda per acollir 36 usuaris, una xifra una mica inferior al de la capital (42 usuaris). Quant als professionals que conformaran l’equip laboral del centre, Pol ha declarat que la plantilla «estarà conformada per uns 25 treballadors, distribuïts entre personal d’infermeria, de fisioteràpia, de teràpia ocupacional, de tècnics de cures d’auxiliars i de tècnics de transport sociosanitari». 

Sobre el procés de selecció dels usuaris dels centres de dia, Fraissinet ha explicat que és el Ministeri d’Afers Socials qui s’encarrega d’aquest fet: «Tots els usuaris passen un filtre previ i és Govern qui els deriva, nosaltres només fem de simples gestors», afegint que en aquests moments «hi ha més de 100 persones que necessiten atenció les 24 hores del dia».

Visita de Macron al Principat

Qüestionat sobre una possible visita del copríncep francès a Andorra, Escande ha afirmat que la intenció per part d’aquest és «venir entre els mesos d’octubre i novembre», amb l’objectiu de no coincidir amb la campanya de les eleccions comunals per a «no interferir en els resultats d’aquestes». A més, a diferència d’altres visites al Principat, aquesta se centrarà més «en temes concrets com l’educació, la gent gran o l’energia».

PUBLICITAT
PUBLICITAT