PUBLICITAT

Antor i 21 joves andorrans més faran la cursa FIS del Km llançat

  • La FAE s'obre a la creació d'un grup en aquesta disciplina i de cara al 2012 vol que la cita sigui de Copa del Món
IVÁN MOURE
ANDORRALA VELLA

Periodic
El suís May, en la cita de la setmana passada a la pista de les Antenes de Grandvalira-Grau Roig en la qual va ser el més ràpid amb 157,07 km/hora. Foto: GRANDVALIRA

La cursa FIS del quilòmetre llençat que es disputarà el 12 i 13 de març a la pista les Antenes de Grandvalira tindrà representació tricolor. Àlex Antor, fa uns anys màxim exponent de l'esquí alpí masculí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), ha presentat la inscripció per prendre-hi part i arrossegarà a un grup de set corredors joves del Club Pas de la Casa-Grau Roig que faran pujar a 22 la participació d'esquadors del país.

Això va provocar ahir l'interès d'Albert Coma, qui va obrir-se a la creació d'un grup per a aquesta disciplina novedosa: «Seria interessant crear un grup per poder competir a l'estranger», va proposar. El cert, però, és que al país no hi ha cap corredor que treballi aquesta disciplina de velocitat i ara per ara aquestes paraules sonen més a desig que a realitat. Això sí, el president de la FAE no va dubtar a «recolzar al màxim aquesta carrera» ja que segons va avançar hi ha intencions de donar un pas de cara al 2012: «L'any que ve volem que sigui Copa del Món i aquesta prova és un examen perquè vegin que podem acollir-la».

EXPERIÈNCIA ZERO / De la seva banda Antor va explicar que tant ell com els altres set andorrans que s'han inscrit a la cursa FIS ho van fet «per fer una cosa diferent» però el cert és que mai no han entrenat per fer el km llançat: «És una pista que està en el sector de Grau Roig, ens la coneixem tots i hem de ser els primers en donar ambient a la competició», va indicar. I va insistir: «Ens falta entrenament, material adequat [utilitzaran esquís de supergegant, que són els més s'adequats] i experiència», per això competiran en la categoria open, que serà paral·lela a la professional en la qual tornarà a córrer el guanyador del test de la setmana passada que va guanyar Philip May amb una velocitat punta de 157,07 km per hora.

ANTOR, A 148 KM PER HORA / Segons va explicar Antor, ell havia arribat a fer 148 km/h al 2006 a Wengen, només 9 menys que el registre de May a les Antenes tot i que va detallar que en el test la pista «no estava del tot bé» i que ara amb les nevades «els millors poden arribar als 200. Una bestiesa».

Sobre la idea que suggeria Coma de crear una escola l'ex número 1 andorrà d'esquí alpí tampoc no va descartar aquesta opció: «Si es crea afició seria maco i bo per a l'esquí nacional». Que prenguin nota, doncs, els set joves del CPGR que són les ex corredores de la FAE Sandra i Gemma Oliveras, Marc Navarro, Àlex Cierco, Marc Viladomat, Miquel Garcia i Romain López.

«LLENÇA'T AMB BIBM JOVE» / BIBM, patrocinador de l'esdeveniment,permetrà que el diumenge a les 13.00 hores qualsevol persona pugui cronometrar-se la velocitat en una iniciativa bautitzada com «Llença't amb BIBM jove», oberta a tot el públic. L'únic requisit: portar un cas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT