PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les temperatures mínimes assoleixen xifres rècord

Avui dimarts es pot arribar a màximes de 38 graus

Per El Periòdic

El mapa de temperatures del Principat.
El mapa de temperatures del Principat. | Servei Meteorològic d\'Andorra

 

Les temperatures mínimes d'aquesta nit de dilluns a dimarts han tornat a deixar xifres rècord al Principat. Tal com publica el Servei Meteorològic, la mínima a l'estació de la Comella (20 graus) representa la mínima més alta registrada en un mes de juliol, superant els 19,4 graus del 2015. Així mateix, també supera el rècord per a un mes de juliol a l'estació d'Engolasters, superant el registre càlid del 1983. La calorada d'aquesta matinada, amb inversions tèrmiques estivals que han deixat nits tropicals a tres estacions meteorològiques, han deixat valors de 20,5 graus a Engolasters i de 20,1 graus a Aixàs.

Per a la jornada d'avui s'espera el dia més càlid de la setmana i del que es porta d'any a conseqüència de les altres pressions que afloren del nord d'Àfrica. En aquest sentit, les màximes poden arribar als 38 graus. Ahir el Servei Meteorològic va activar l'avís taronja per altes temperatures i Protecció Civil va activar la prealerta.

Com a prevenció es recomana hidratar-se amb aigua fresca i limitar l'activitat a l'aire lliure a les hores de més calor, així com reduir les activitats intenses, sobretot al migdia. També es recomana abaixar les persianes de les finestres on toca el sol, i obrir-les durant la nit i la matinada per refrescar els espais. Cal evitar sortir de casa durant les hores de màxima calor, romandre a les zones més fresques de la casa i, en cas de sortir al carrer, portar roba lleugera, freqüentar llocs climatitzats i protegir el cap amb alguna gorra o barret. Pel que fa als nadons i infants, es recomana hidratar-los sovint, no exposar-los al sol durant un llarg període de temps, usar roba lleugera i portar el cap protegit. Durant els desplaçaments en cotxe han de beure aigua i en cap concepte s'han de quedar sols als vehicles. També cal recordar que s'ha d'estar pendent de les persones grans o malaltes que viuen soles, visitar-los un cop al dia i ajudar-los a seguir aquests consells.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT