PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’acord d’associació i la sanitat, reptes dels nous secretaris d’Estat

Amb aquests juraments el Govern completa l’organigrama de la nova legislatura

Per Anna Mencos

Presa de jurament dels secretaris d'estat, d'Afers Financers Internacionals,de Funció Pública i de Salut.
Presa de jurament dels secretaris d'estat, d'Afers Financers Internacionals,de Funció Pública i de Salut. | SFGA

Els nous secretaris d’Estat que completen l’equip del Govern de la nova legislatura van prendre possessió del càrrec ahir dilluns en un acte presidit pel cap de Govern, Xavier Espot. D’aquesta manera, Noëlia Souque, Marc Cornella i Cristina Pérez van jurar el càrrec com a secretaris d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Funció Pública i Salut respectivament. Per la seva part, Souque va explicar que el primer pas és l’acord d’associació amb la Unió Europea, «estem començant a concretar posicions amb el sector financer, i veure una mica com aniran aquests capítols nou i 12 sobre serveis financers i capitals que també són molt importants pel país i pel sector».

D’altra banda, Cornella agafa la secretaria d’Estat amb moltes ganes d’encarar el repte i amb molta il·lusió, tot i que apunta que «és una tasca difícil pel fet que s’ha de tornar a prestigiar als funcionaris, que tothom els vegis com el que són, persones que estan al servei del ciutadà». També va explicar que es farà una revisió completa de la Llei de la Funció Pública, «mirarem què és el que podem millorar».

Finalment, Pérez va explicar que «espero poder aportar el meu granet de sorra, amb tota l’experiència que jo tinc dins del camp d’on jo vinc, que és treballant en la sanitat». La secretària pretén mantenir «l’excel·lència» del sistema sanitari, així com abordar el pacte d’estat de Salut involucrant actors polítics, agents del sector i ciutadania.

El cap de Govern va agrair la predisposició dels nous càrrecs per a fer front al repte i va destacar que els secretaris d’Estat són el vincle entre el ministeri i els directors i la resta de treballadors dels diversos departaments de l’administració pública. També va destacar la predisposició del Govern de continuar treballant pel desenvolupament de la política financera i fiscal del país; desplegar la normativa que emana de la modificació de la Llei de Funció Pública; i continuar garantint la qualitat del sistema sanitari del país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT