PUBLICITAT

Rocayats presenta la seva nova escultura, ‘Fent camins’

L’obra se suma a la resta de propostes de l’artista repartides pel territori andorrà

Per Alex Montero

L’escultor Rocayats, durant la presentació de l’escultura ‘Fent camins’.
L’escultor Rocayats, durant la presentació de l’escultura ‘Fent camins’. | ANA/M.R.

La plaça de la Closa d’Ordino va rebre ahir al migdia la presentació inaugural de l’escultura ‘Fent camins’, de l’artista Gerard Roca Ayats, més coneguts com a Rocayats. Situada a la paret de pedra de la plaça, l’objectiu de la proposta és «representar els tres esports més practicats al país, com són l’esquí, la bicicleta de muntanya i el senderisme», va detallar l’escultor, afegint que «la ubicació on es troba és perfecta. És un espai gran, il·luminat i on passa molta gent». Cal destacar que l’acte va comptar també amb els cònsols majors i menors d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, o la consellera general, Bernadeta Coma. 

L’escultura, la qual es tracta d’una gran lletra A feta de ferro ‘corten’, se suma així a la resta d’obres de Rocayats que es troben distribuïdes per tot el Principat: «Tenim els escuts d’Andorra, l’ambó de marbre que presideix l’altar del Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, les dues reproduccions del Manual Digest i una peça que fa referència a la història de la creu dels set braços», va esmentar l’artista. 

Un artista polifacètic

La trajectòria professional de Rocayats l’avala com un dels millors escultors amb els quals compta actualment el Principat, on imperen diverses línies de treball que el converteixen en un «artista polifacètic», tal com ell mateix es defineix. Entre elles trobem representacions d’escultura clàssica de diverses cultures, encàrrecs d’obres personalitzades de diferents estils, bustos representatius de personatges públics i privats, i finalment, la seva línia d’obra de creació pròpia, protagonitzada per una sèrie de motius i inspiracions que es poden veure en diverses galeries d’art.

Amb un estil figuratiu realista i un domini absolut de la tècnica, la qual el porta a la realització d’obres contemporànies amb clares influències clàssiques, Rocayats s’ha especialitzat en els últims anys en la talla de bustos de marbre. En l’actualitat compta amb una l’exposició d’una obra permanent a la Galeria Art Al Set - Andorra, sent la seva obra més personal fins el moment i realitzada amb marbres i granits de diversos colors, ferro i bronze.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT