PUBLICITAT

Remullar-se per a combatre la calor

Parlem amb els responsables de la piscina Termal Muntanya, dels Serradells i de La Mola

Per Sònia Lecha

Piscina Termal Muntanya a Escaldes-Engordany.
Piscina Termal Muntanya a Escaldes-Engordany. | El Periòdic

La calor ha arribat de sobte i amb les altes temperatures d’aquestes últimes setmanes el que ve més de gust és remullar-se per tal de combatre la xafogor de la millor manera possible. És per això que des d’EL PERIÒDIC hem parlat amb els responsables d’algunes de les piscines exteriors que hi ha a Andorra. A part de preus i horaris, els hem preguntat la mitjana de persones que assisteixen al dia, fins quan estan obertes i tots els tipus d’abonaments que ofereixen. 

La primera en obrir va ser la piscina Termal Muntanya d’Escaldes-Engordany que ho va fer el passat 9 de juny. Loli, una de les responsables de la piscina, ens va explicar que «al dia hi assisteixen entre 300 i 500 persones». Pel que fa a l’horari obren cada dia des de les 10.00 fins a les 19.00 hores i l’últim dia d’aquesta temporada serà el diumenge 27 d’agost. 

Respecte als preus, n’hi ha de diferents, però el que no tenen en aquesta piscina són abonaments. L’entrada general té un preu de 9,50 euros i la reduïda són sis euros. Els infants menors de cinc anys accedeixen gratis i fins als 10 anys paguen cinc euros. Per aquells que treballen o que no volen anar-hi tot el dia, hi ha l’opció de comprar una entrada de tarda per un preu de tres euros. 

Les altres dues piscines, Els Serradells d’Andorra la Vella i l’exterior de La Mola d’Encamp, van obrir el 24 de juny i estaran obertes fins a la vigília de Meritxell, el 7 de setembre. En el cas de la piscina d’Els Serradells «aquest any hem obert una setmana més tard, a causa de la pluja», va comentar el director de la piscina, Marc Magallon. 

L’horari de la piscina d’Els Serradells és des de les 10.30 fins a les 19.30 hores. Pel que fa als preus hi ha molta varietat. Pels infants i per les persones de la tercera edat d’Andorra la Vella l’entrada és gratuïta. I pels que no són d’Andorra la Vella el preu és de 4,50 i sis euros respectivament. 

Pel que fa als abonaments, n’hi ha de mensuals per 24 euros i hi ha un 25% de descompte per a aquells que resideixen a la parròquia. També hi ha tarifes de grup, 10 entrades que «surten un 25% més barates que si compres l’entrada diària», va detallar Magallon. 

En aquesta piscina assisteixen una mitjana de 700 usuaris al dia, tot i que «els dies que fa sol poden arribar a venir fins a 1.000 persones», va explicar el director d’Els Serradells. 

La piscina exterior de La Mola d’Encamp durant els mesos de juliol i agost obre des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. En canvi, la primera setmana de setembre, del dia 1 al 7, de dilluns a divendres obre des de les 12.00 fins a les 20.00 hores i els caps de setmana des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. 

Respecte als preus, l’entrada dels adults té un cost de 7,40 euros i els infants i sèniors (persones de 65 anys o més) paguen 4,20 euros. Pel que fa als abonaments es classifiquen en socis i no socis. En primer lloc, als adults que són socis l’abonament els costa 25,10 euros i en el cas dels infants i sèniors té un preu de 12,55 euros. En segon lloc, aquells adults que no són socis, l’abonament de tot l’estiu els costa 85,35 euros, mentre que pels infants i sèniors té un preu de 45,20 euros. 

Jocs per a la piscina

Les vacances d’estiu són unes de les més esperades per a tothom i anar a la piscina és sinònim de diversió per a uns i desconnexió per a altres. A continuació, detallarem alguns jocs per a la piscina i ajudar a què aquests moments siguin encara més divertits. 

En primer lloc, un joc al qual segur que molts de vosaltres heu jugat de petits és demanar als vostres pares o germans que us llencin un cèrcol petit o alguna moneda a l’aigua i tirar-se per a anar a buscar-ho. 

En segon lloc, una altra opció per a entretenir-se és submergir-se sota l’aigua, cantar una cançó i intentar que l’altra persona l’endevini. Una varietat d’aquest joc és enlloc d’una cançó, imitar el so d’un animal i que l’amic encerti quin és. 

Per a aquells que els agradi ballar, hi ha una activitat per a ells: fer una coreografia sota l’aigua. Sembla fàcil, però no ho és pas, ja que sota l’aigua realitzar els moviments comporta més esforç. 

En el cas de disposar de matalassos inflables, es poden posar en fila a l’aigua per a fer una cursa. El repte d’aquest joc pot ser a veure qui arriba més lluny corrent sobre els matalassos. 

Finalment, i per aquells més inquiets, hi ha l’opció de fer un concurs de salts: el més original o el que tingui més estil és el que guanya. La modalitat dels salts queda a la imaginació d’aquells que decideixin jugar-hi. 

Hi ha una varietat d’opcions, tant de piscines a les quals anar a refrescar-se com d’activitats, per a intentar posar remei a la calor de la millor manera possible i gaudir de l’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT