PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els preus per a viure a Andorra són la meitat del salari

El conseller Baró demana que el Govern creï noves polítiques

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del Consell General.
Imatge d’arxiu del Consell General. | El Periòdic

El salari mínim al Principat és de 1.286,12 euros, el salari mitjà és de 2.320,56 euros i amb els nous requisits que es van aprovar al Consell de Ministres per a accedir al reagrupament familiar, a partir d’ara perquè una família pugui instal·lar-se al país, el cost serà de 2.572,26 euros i per a una parella de 3.472,55 euros, això fa que «Andorra no sigui un país atractiu per a venir a treballar i crear el seu projecte de vida». 

Amb aquestes paraules, el conseller del partit socialdemòcrata, Pere Baró, explicava durant la seva intervenció al Consell General del passat dijous, la gran problemàtica que té el país envers què guanya un treballador i el cost de la vida que hi ha al Principat, sobretot en el que fa relació al tema dels alts preus de lloguers i habitatge, i alhora la dificultat que suposen aquests nous requisits pel reagrupament familiar.

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, va manifestar que l’increment d’aquests requisits econòmics per a poder sol·licitar el reagrupament familiar busca garantir un nivell de vida digne als familiars de les persones que han obtingut una autorització de residència i de treball prorrogable.
Baró va respondre dient que per garantir aquesta «cohesió social» que busca el Govern, calen quotes però amb seny i prioritzar el benestar de la ciutadania. El conseller va apuntar que el Govern està dificultant encara més l’arribada de mà d’obra al país, «el que fa és precaritzar el món laboral, perquè només podran viure a Andorra els rics i la resta vindrem a treballar i tornarem a marxar a l’altre costat de la frontera. Per molt que des de Govern es digui que són casos puntuals, no és política de ficció i està passant», va expressar Baró.

Molné va afirmar que el Govern s’ha gastat uns imports molt importants en ajudar en temes d’habitatge, «l’any 2021 es van donar 2.886.395 euros d’ajudes a l’habitatge. El 2022, vam passar a 3.669.193 euros i en el que portem d’any, hem donat 4.820.265 euros. Està pintant un Govern molt poc solidari, i justament és el contrari», va detallar la ministra.

El conseller Baró va finalitzar la seva intervenció manifestant que no pot ser que més de la meitat del sou d’un treballador, se’n vagi al lloguer d’una llar i apuntant que «el Govern dona ajudes, però el que ha de fer són polítiques perquè la gent no necessiti les ajudes per viure». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT