PUBLICITAT

Es mantenen les xifres rècord en les temperatures del Principat

Dimarts, Andorra la Vella arribarà a màximes de 37º C i de 33º C al Pas de la Casa

Per El Periòdic

El mapa de calor d’ahir.
El mapa de calor d’ahir. | Servei de Meteorologia

Segons informa el Servei Meteorològic d’Andorra, durant la nit de dissabte a diumenge es va viure al país una nit tropical a tres estacions meteorològiques de la vall central d’Andorra, deixant temperatures de 20,7º C al Roc de Sant Pere, de 21,2º C a la Margineda i de 20,2º C a la Central hidroelèctrica de FEDA. 

Així doncs, els registres del Roc de Sant Pere i de la Central hidroelèctrica són xifres rècord, tractant-se de les temperatures mínimes més altes registrades un juliol al país. A més, també són les primeres nits tropicals en aquestes estacions durant un mes de juliol. 

El Servei Meteorològic també detalla que la previsió és que a mitjà termini la situació actual es mantingui, arribant inclús a empitjorar amb el pas dels dies. Exemple d’això són les temperatures previstes per aquesta setmana, on un altre episodi de calor arribarà a Andorra i on es tindrà el punt àlgid demà, amb màximes de 37º C a Andorra la Vella, de 33º C a 1.500 metres i de 22º C al Pas de la Casa. 

Previsió d’avui

Andorra inicia a la setmana amb un temps assolellat a causa de les altes pressions entre el Mediterrani i el nord d’Àfrica, les quals faran pujar notablement les temperatures i registraran màximes molt per sobre del que seria habitual. El vent serà de component sud-oest i s’arribarà a ràfegues de 30 km/h als fons de vall.  Les mínimes previstes se situaran entorn els 18º C a Andorra la Vella, 13º C a 1.500 metres i 12º C al Pas de la Casa. Quant a les màximes, seran de 33º C a Andorra la Vella, 30º C a 1.500 metres i 19º C al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 4.800 metres al migdia i a 4.800 metres a la nit.

I la resta de dies?

Com ja hem comentat, el punt màxim d’aquest episodi calor arribarà dimarts, on l’anticicló continuarà sent el protagonista de la situació meteorològica i on també es preveu que les temperatures siguin extraordinàriament altes. Una situació que millorarà lleugerament dimecres, continuant les altes pressions oferint sol i calor, però una mica menys que dimarts. En aquest cas, les màximes seran de 33º C a Andorra la Vella, de 29º C a 1.500 metres i de 19º C al Pas de la Casa. 

Les tempestes, però, no abandonen del tot el Principat, i és més que possible que tornin a deixar-se veure dijous i divendres. L’acostament d’un front atlàntic oferirà unes temperatures normalitzades i és possible que creixin alguns núvols al llarg de la tarda, els quals deixarien pas a les tempestes. Finalment, el cap de setmana estarà marcat de nou per les altes pressions al nord d’Àfrica, les quals tornaran a ser protagonistes de la previsió meteorològica setmanal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT