PUBLICITAT

El projecte Caldes avança a bon ritme i ja va prenent forma

Des del Comú d’Escaldes-Engordany ja deixen entreveure quin serà el resultat final de la remodelació

Per Alex Montero

Els treballs del projecte Caldes ara fa uns dies.
Els treballs del projecte Caldes ara fa uns dies. | Facebook del comú d’Escaldes-Engordany

El projecte Caldes d’Escaldes-Engordany continua avançant a bon ritme en els seus treballs i des del comú ja s’ha deixat entreveure quin serà el resultat final de la remodelació de la qual està sent objecte la part alta de la parròquia. 

Seguint aquesta línia, ara ja fa uns dies es va obrir un tram del passeig del riu, a tocar del pont d’Engordany, perquè hi puguin posar els bars i restaurants les terrasses durant l’estiu, tal com es va anunciar per part del comú. El tram obert és, de fet, l’únic en què hi ha terrasses actualment. 

Segons informen, el que s’ha fet al passeig del riu és renovar el paviment posant-hi llambordes de diferents tipus i mides, amb l’objectiu d’embellir la zona i millorar l’entorn. Tanmateix, en aquesta zona encara hi falten tots els tubs i aixetes esculturals de Javier Balmaseda així com les fonts i un dels safaretjos que protagonitzarà la zona Caldes.

De manera paral·lela, s’estan fent treballs a l’alçada de l’hotel Carlemany, on s’està ampliant el passeig del riu, amb la previsió que cap a finals d’aquest mes de juliol, aproximadament, arribin unes bigues que han de permetre fer la plaça del Madriu encara més gran. Cal recordar que és precisament en aquest espai on s’instal·larà l’escultura de grans dimensions de Balmaseda. A més, a la plaça del Madriu també s’està treballant en el local tècnic que hi haurà a sota i que servirà per al funcionament de la font.

D’altra banda, s’està enllestint la rasa que portarà l’aigua del riu a les aixetes que abocaran l’aigua als safaretjos. Des de la corporació incideixen en el fet que aquesta aigua baixarà per gravetat i així s’evita un manteniment «costós i s’estalvia energia».

Cal recordar que l’actuació a la part alta d’Escaldes-Engordany ronda els cinc milions d’euros i que ha d’estar enllestida cap a finals d’any. Les obres van arrencar el mes de novembre i preveuen actuacions al passeig del riu i a les places dels Safarejos i del Madriu, a més de la instal·lació de l’estructura artística de Balmaseda, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT