PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús fa història

El pilot andorrà aconsegueix la seva primera victòria al Moto2 European Championship

Per El Periòdic

El pilot andorrà Xavi Cardelús ha fet història aquest diumenge al Circuit de Catalunya en aconseguir la seva primera victòria al Moto2 European Championship. Aquest triomf ha permès fer sonar, per segona vegada en la història, l’himne d’Andorra a l’Europeu després que ho fes el seu pare. Cardelús succeeix així al seu progenitor quant a triomfs.

El pilot s'ha mostrat satisfet del resultat: «Estic molt content per haver aconseguit aquesta primera victòria a l’Europeu de Moto2, ja que fa temps que estàvem picant a la porta per aconseguir-ho».

Cardelús s'ha adjudicat la primera de les dues curses que s'han disputat, sortint des de la primera posició per la pole aconseguida dissabte. Als primers metres de la carrera ha cedit alguns llocs, però a la tercera volta ja s'ha situat en primera posició fins al final de la carrera, tot i els atacs rebuts al final per part d’Unai Orradre, que ha estat pressionant fins als últims metres.

A la segona cursa, el pilot andorrà no ha tingut tota la sort de cara i, tot i estar lluitant en tot moment per assolir la primera posició i aconseguir així la segona victòria del cap de setmana, en tota la carrera ha estat situat en les tres primeres posicions. Tot i que durant tres voltes Cardelús ha estat liderant la cursa, al final ha acabat cedint davant d’Orradre i Surra per acabar tercer, a tres dècimes del segon classificat.

Cardelús ha valorat les curses explicant que «la primera cursa l’he dominat pràcticament de cap a peus. A la segona he intentat marxar i agafar un petit avantatge quan m’he posat primer, però m’han atrapat i he decidit ser un pèl més pacient i esperar per si els rivals tenien alguna baixada de rendiment de neumàtics, però no ha estat així. A les dues he patit un pèl més que els meus rivals i a la segona més que a la primera». Tot i això, el pilot explica que «vist en global i amb perspectiva, estic supercontent d’haver fet aquests dos resultats, la victòria i el tercer lloc a la meva cursa de casa, que també és la de l’equip, i d’haver retallat diferències respecte al líder». En un comunicat, Cardelús ha agraït també el suport: «Vull donar les gràcies a la gent que ha vingut d’Andorra».

Els resultats d’aquest diumenge fan que el pilot de Promoracing sumi 121 punts, quedant en segon lloc, i només a 20 punts de ser líder del Campionat Senna Agius.

La propera cita del Moto2 European Championship es disputarà el cap de setmana del 8 d’octubre a MotorLand. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT