PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L'ambaixada espera l'arribada d'uns 5.000 residents espanyols per votar a les eleccions generals del 23-J

Uns 23.500 residents del país veí amb dret a vot estan cridats a les urnes

Per El Periòdic

Alguns espanyols i espanyoles esperant per votar a l'ambaixada d'Espanya a Andorra.
Alguns espanyols i espanyoles esperant per votar a l'ambaixada d'Espanya a Andorra. | ANA/S.F.V.

L'ambaixada d'Espanya ha donat aquest dissabte el tret de sortida a les votacions presencials dels residents espanyols a Andorra de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Concretament, uns 23.500 residents del país veí amb dret a vot estan cridats a les urnes. Tot i això, tal com ha reconegut el cònsol general d'Espanya a Andorra, Jorge de Orueta, la previsió és que des d'aquest dissabte, i fins al proper dijous -quan s'acabarà el termini per votar-, es desplacin a l'ambaixada entre 4.000 i 5.000 persones per a exercir el seu dret a vot. Es tracta, a més, de les primeres eleccions generals al Principat en què no hi ha vot pregat.

Les cues a l'exterior de l'ambaixada ja s'han pogut veure des de primera hora. De fet, l'espera per alguns votants s'ha fet més llarga tenint en compte que moltes persones no duien amb elles la documentació necessària per dipositar la papereta a l'urna. Del total de votants que s'espera que s'apropin de manera presencial, caldrà sumar posteriorment les paperetes del vot per correu, que faran augmentar la xifra final un cop es faci el recompte de vots.

D'aquesta manera, els espanyols cridats a les urnes poden exercir el seu dret a vot durant aquest dissabte i diumenge de les 10.00 a les 18.00 hores; dilluns, dimarts i dimecres ho podran fer de les 09.00 a les 18.00 hores, i la jornada de dijous s'allargarà de les 09.00 a les 13.00 hores. En aquest sentit, de Orueta ha manifestat que es calcula que enguany votin més persones que en els comicis del 2019 malgrat el període de vacances d'estiu actuals.

El cònsol general d'Espanya a Andorra també ha informat que ja a partir d'aquest diumenge es començaran a agrupar tots els vots rebuts per províncies per tal de tenir la feina gairebé enllestida de cara a dijous. Una vegada es clogui el període de votacions, les paperetes s'enviaran Madrid, des d'on se centralitzaran fins que es faci l'obertura de sobres, segons informa l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT