PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra torna a participar en el calendari solidari Bombers amb Causa 2024

El fil conductor d'aquesta edició és l'autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció

Per El Periòdic

La primera sessió fotogràfica del calendari solidari Bombers amb Causa 2024.
La primera sessió fotogràfica del calendari solidari Bombers amb Causa 2024. | Cos de Bombers

 El parc de Bombers de Tarragona ha acollit aquest divendres la primera sessió fotogràfica de la 13a edició del calendari solidari Bombers amb Causa, una iniciativa que torna a comptar amb la participació del Cos de Bombers d'Andorra. El protagonista de la fotografia d'aquest any ha estat l'Èric, un pacient d'oncologia de 10 anys de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'objectiu de la sessió, per tant, ha estat produir una jornada a través de la complicitat dels infants amb el Cos de Bombers d'una manera divertida fent-los passar una bona estona. El fil conductor d'aquesta edició és l'autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció.

El fotògraf d'aquesta primera sessió ha estat David Oliete. Les seves fotografies han estat publicades en mitjans nacionals i internacionals de més de divuit països, entre els quals destaquen National Geographic, GEO Magazine, The Times, Daily Telegraph, KLM, The Sunday Times, El País Semanal, El Periódico, Marie Claire o The Guardian. La Marató de TV3, a més, va escollir una de les seves fotografies castelleres com a imatge de la campanya gràfica de l'edició de l'any 2019.

La d'aquest divendres ha estat la primera sessió de les tretze previstes per als propers dies. Les ubicacions vinents seran, per ordre de realització, Tarragona, la Seu d'Urgell, Begues, Aran, la Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra, Girona, Barcelona de nou i Tivissa.

Els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l'any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. 

A partir de l'edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d'acompanyament a infants en risc d'exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, entre d'altres. Un vessant solidàri que se seguirà mantenint en l'edició del 2023. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d'Andorra i els Pompièrs d'Aran.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT