Cardelús acaba els entrenaments com el millor

El pilot andorrà encara la cinquena cita del Moto2 European Championship

Xavi Cardelús, ahir al Circuit de Catalunya.
Xavi Cardelús, ahir al Circuit de Catalunya. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va començar amb molt bon peu el cap de setmana al Circuit de Catalunya que acull la cinquena cita de la temporada del Moto2 European Championship i ahir va acabar la segona jornada d’entrenaments lliures com a primer classificat.

Després d’estar entre els tres primers de la categoria al llarg de tota la jornada d’entrenaments lliures de dijous, a les dues sessions d’ahir va fer una altra passa endavant per acabar primer amb una volta ràpida de 1’44.738.

Cardelús va aconseguir aquest registre ja a la primera sessió del dia en la qual va ocupar la primera posició i es va distanciar de tots els seus rivals per més de mig segon aconseguint el temps a la vuitena de les 16 voltes que va completar al traçat català. Al segon entrenament lliure d’ahir va estar més lent a causa de les altes temperatures, l’objectiu va ser treballar el ritme de cursa, però tot i així va aconseguir el tercer millor registre.

El pilot de Promoracing valorava d’aquesta manera la feina feta al llarg de les dues jornades d’entrenaments lliures: «Estic molt content de com han anat les coses als entrenaments lliures d’avui, no només per haver fet el millor temps i distanciat els perseguidors a mig segon, sinó per la feina feta. El temps l’he fet a la primera sessió del dia i, a la segona, ja no hem muntat neumàtic nou perquè hem estat treballant en el ritme de cursa. Tot i no buscar una volta ràpida, m’he situat tercer de la segona sessió a menys d’una dècima del primer que ha rodat vuit dècimes més lent del que ho he fet jo al matí. El més important és mantenir aquesta línia de treball i d’evolució de la posta a punt de la moto i treure’n un bon rendiment als classificatoris de demà per assegurar una posició a la primera línea de la graella de sortida».

Avui quedaran definides les graelles de sortida de les dues curses de Moto2 que es disputaran demà. Els pilots de la categoria disputaran els entrenaments classificatoris en dues tandes, a les 11.30 i les 16.05 hores.