PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Debuts optimistes

Inter Escaldes i FC Santa Coloma debuten en partits complicats a la UCL amb resultats bastant òptims

Per Joan Jiménez

Jugada del partit entre l’FC Santa Coloma i el Pen-Y-Bont de la UEFA Conference League.
Jugada del partit entre l’FC Santa Coloma i el Pen-Y-Bont de la UEFA Conference League. | @m4rv_d3sign

El passat dijous es van produir les primeres jornades de les rondes prèvies de la classificació per a la fase de grups de la UEFA Conference League, la tercera competició europea de clubs més importants de la UEFA. Els equips andorrans classificats pel torneig continental, Inter Escaldes i FC Santa Coloma, van aconseguir evitar debutar amb derrota en aquest primer partit. L’Inter Escaldes va saber dominar i controlar el joc contra el Víkingur Gota de les Illes Fèroe, on Feher i el Haddadi va aconseguir portar el conjunt escaldenc a guanyar per 2-1 als jugadors feroesos. Tot seguit després del xiulet final del partit de l’Inter Escaldes a Andorra, a Gal·les iniciava la jornada inicial de la Conference per l’FC Santa Coloma, enfrontant-se al Pen-Y-Bont. Un partit dur, marcat pel joc físic i un escàs control de l’esfèric per part dels dos equips va resultar en un empat per 1-1. Si bé el partit de l’FC Santa Coloma contrasta amb el control del joc de l’Inter, tot i que es va permetre un gol de penal per mans que dona esperança als vikings per a la tornada, el resultat de l’FC Santa Coloma es pot contemplar com a certament positiu si tenim en compte que els colomencs jugaven fora del Principat en el partit d’anada, mancant així el partit de tornada per a definir l’eliminatòria, a més de destacar el fet que, si bé l’FC Santa Coloma no va poder dominar el control del joc contra el Pen-Y-Bont, els gal·lesos tampoc van mostrar capacitats per a poder dominar les jugades del partit de forma clara. Per aquests motius, es podria contemplar com a un debut mitjanament positiu per part dels dos equips andorrans presents a la competició.

L’Inter Escaldes va poder tenir controlat al rival sense la necessitat de tenir una possessió de pilota elevada. De fet, els vikings van tenir un 14% més de possessió que els escaldencs, però amb menys efectivitat que els andorrans, que tot i tenir menys la pilota, aconseguien veure porteria amb més freqüència, cosa que van aprofitar Feher i el Haddadi per donar la victòria a l’Inter. L’aspecte més dolorós del partit va ser concedir un penal per mans als feroesos que pot posar en perill la classificació dels escaldencs per a la pròxima ronda.

D’altra banda, l’FC Santa Coloma necessitarà millorar el control de la pilota i poder dur a terme un joc més subterrani, mantenint l’esfèric més a la gespa i evitar jugar aquesta en lluites contínues amb pilotes aèries a l’extrem de l’àrea. Si bé el Pen-Y-Bon també va pecar d’aquesta escassetat de control de pilota, els colomencs hauran de millorar el seu control de l’esfèric per tal de no patir sobresalts per a classificar-se per a la pròxima ronda de la UEFA Conference League.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT