PUBLICITAT

Descobreix rutes i activitats ‘pet-friendly’ amb el teu gos

Per Bruna Luque

A ndorra és un país que s’ha guanyat una gran reputació entre els amants dels gossos per ser una destinació dog-friendly. El senderisme és l’activitat estrella per a tota la família, incloent-hi els gossos. Però més enllà, hi ha diverses rutes i activitats que podeu gaudir amb el vostre gos i que segur que us encantaran.

A continuació, us presentem algunes de les millors opcions per passar un temps de qualitat amb el vostre company de vida al Principat.

Pla de l’Estany
Ubicat a la Massana, el Pla de l’Estany és un paratge natural impressionant amb llacs, prats i muntanyes. Aquesta zona és ideal per a una passejada relaxant amb el teu gos, gaudint de l’aire fresc i dels paisatges de postal que ofereix.

Llac Moreno
El Llac Moreno, a la parròquia d’Encamp, és un altre destí recomanable per als amants de la natura i els gossos. Aquesta zona ofereix una gran varietat de rutes senderistes adequades per a tots els nivells d’experiència, i el vostre gos gaudirà de l’oportunitat de córrer per camins de muntanya i descobrir nous entorns.

Llacs de Tristaina
Si el que busques és l’oportunitat per a que el teu gos socialitzi amb altres amics peluts, aquesta ruta és per a tu. 

La ruta dels llacs de tristaina és repleta d’altres mascotes i és un camí accessible i apte per a gossos en qualsevol estat de forma. A més, és perfecta per fer a l’estiu, ja que ofereix la possibilitat de refrescar-se o fer un bany a qualsevol dels tres llacs durant els dies més calorosos.

La ruta del ferro
La ruta del ferro és de fàcil accés, apta per a tota la família i molt entretinguda. Al llarg del camí es poden veure escultures i monuments dedicats a la metal·lúrgia, una indústria molt important per a Andorra fins a finals del segle XIX. 

Aquesta està situada a l’altra vall, a la parròquia d’Ordino i es pot iniciar des del poble de la Cortinada. És ideal per fer amb gossos que no estan acostumats a fer llargues passejades, ja que el camí té poc desnivell. A més, recorre el riu i permet que la vostra mascota pugui refrescar-se i beure aigua durant la passejada.

De compres
A banda de les rutes senderistes, Andorra també ofereix altres activitats per gaudir amb gossos. Si tens ganes de fer una mica de shopping, no hi ha problema, ja que les botigues i centres comercials permeten l’entrada de gossos. Això et permetrà gaudir de les compres mentre el teu gos t’acompanya.

Casc antic d’Andorra la Vella
Un passeig pel casc antic d’Andorra la Vella és una altra opció perfectament compatible per fer amb la vostra mascota. És una experiència agradable tant per a tu com per al teu gos. Podreu passejar pels carrerons empedrats, visitar les botigues de souvenirs i gaudir de l’ambient d’aquesta encantadora zona, que a més, disposa de fonts accessibles, bancs, i zones d’ombra on poder descansar.

Hidroteràpia i educació canina
Si esteu pensant a fer activitats o tallers per a millorar el benestar del vostre gos, existeixen projectes com el de GosSwim, un centre d’hidroteràpia per a gossos que a més, ofereix des de classes de socialització fins a tallers d’educació canina. 

Aquestes opcions us permeten establir un millor vincle amb el vostre gos i aprendre noves tècniques d’entrenament.

Abans de sortir a gaudir de les activitats amb el teu gos, és important tenir en compte algunes recomanacions per garantir la seguretat i el benestar de tots. 

Planificar la ruta amb antelació és essencial per conèixer el terreny i preparar tot el material necessari. 

A més, és recomanable començar amb rutes més fàcils i adaptar-se al nivell físic del teu gos. 

Així mateix, cal tenir en compte el tipus de terreny per evitar lesions i assegurar-se de portar aigua suficient per a tu i per a la teva mascota. 
En definitiva, Andorra, amb les seves rutes, zones de compres accessibles i altres activitats especialment dissenyades per a les mascotes, és idònia per a gaudir amb el teu amic de quatre potes. Prepara’t per explorar amb el teu gos i crear records inoblidables en plena natura.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT