PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els processats i el sucre, grans causants de les malalties inflamatòries

Els productes naturals, frescos i de proximitat poden ajudar a prevenir-les

Per El Periòdic

Un moment de la xerrada 'Tots inflamats?' celebrada a l'hotel Roc Blanc.
Un moment de la xerrada 'Tots inflamats?' celebrada a l'hotel Roc Blanc. | Speakers\'Corner

Malgrat l’elevat volum d’informació que es pot trobar a internet, encara hi ha un gruix de la població que té desconeixement al voltant de quins són els aliments que poden provocar malalties inflamatòries i, per contra, aquells altres que poden ajudar a prevenir-la. Precisament, aquest va ser l’objectiu de la xerrada Tots inflamats?, una conferència que la nutricionista i dietista Alice Dénoyers va oferir dijous a l’hotel Roc Blanc en el marc del cicle Speakers’Corner.

L’experta va assenyalar que no és correcte assegurar que hi ha aliments que realment fan mal a la panxa i altres que no, sinó que «hi ha un conjunt d’aliments o de dieta que fa que estiguem més o menys inflamats». De fet, va assegurar que els aliments processats, amb gluten, els làctics o el sucre són els que principalment poden provocar en determinades persones diferents símptomes digestius i hormonals, malalties autoimmunes o inflamació.

Per contra, també hi ha altres que poden ajudar a prevenir aquesta inflamació o reduir-la un cop ja s’ha produït. Aquest és el cas dels productes naturals, frescos, de proximitat i de temporada. «Estem molt perduts i no sabem què podem menjar per desinflamar-nos o quins són els aliments que ens inflamen», va explicar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT