PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Creu Roja es farà càrrec de quatre punts lila a les festes majors

El dispositiu professionalitzat estarà actiu a Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Encamp

Per El Periòdic

Una imatge d'arxiu d'un punt lila.
Una imatge d'arxiu d'un punt lila. | Comú d\'Encamp

La Creu Roja Andorrana es farà càrrec finalment de quatre punts lila en el marc de les festes majors d’enguany. Després d’Escaldes-Engordany i de Sant Julià de Lòria, el dispositiu professionalitzat estarà també actiu els dies 4, 5, 6 i 7 d’agost, durant la festa a Andorra la Vella i a Encamp, els dies 14, 15 i 16 d’agost.

Tal com especifiquen des de la Creu Roja, el punt lila de l'ONG està integrat per una infermera, una professional de l’àmbit social i persones voluntàries majors d’edat que exerceixen com a informadors/es i observadors/es de possibles agressions.

Aquests dispositius, «mitjançant un espai tancat, protegit, íntim, però a la vegada proper a l’esdeveniment, garanteixen la seguretat en l’acompanyament de totes les víctimes d’alguna agressió i tenen també la missió de sensibilitzar, i d’informar sobre violència de gènere i LGTBIQ+ fòbia», detallen des de la Creu Roja.

Des de l'ONG fan, també, una crida a tota persona amb «do de gents, capacitat d’escolta activa i resolució, que es vegi capaç de donar suport als dispositius de punt lila establerts».

Finalment, la Creu Roja agraeix «la sensibilitat mostrada pels comuns i a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern per haver donat suport a aquesta iniciativa, i anima a la resta d’entitats públiques i privades a promoure-les».

PUBLICITAT
PUBLICITAT